Відбулась нарада з питань підготовки до пожежонебезпечного періоду 2016 року

12 березня 2016р, Новини. Прес-служба

11 березня 2016 року, відповідно до розпорядження голови Львівської облдержадміністрації Синютки О.М. від 29.02.2016 року №105/0/5-16 «Про підготовку до пожежонебезпечного періоду 2016 року» у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулась спільна нарада з питань протипожежного стану лісів та недопущення спалювання сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях за участю першого заступника начальника управління - головного лісничого Львівського ОУЛМГ Целеня Я.П., заступника начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Глобенка В.А., заступника начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Стрищака В.І. та постійних лісокористувачів області (лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ, ОКСЛГП «Галсільліс», Львівського військового лісокомбінату, військових лісгоспів, Яворівського НПП, Природного заповідника «Розточчя», Страдчанського навчального виробничого лісокомбінату). 

На нараді обговорювались питання підготовки до пожежонебезпечного періоду 2016 року, які включають в себе розробку і затвердження в райдержадміністраціях мобілізаційно-оперативних планів ліквідації лісових пожеж на основі яких визначається порядок взаємодії органів управління у разі виникнення лісових пожеж, необхідність створення на підприємствах добровільних пожежних дружин, укомплектування опорних пунктів та лісопожежних станцій засобами пожежегасіння та приведення в діючий стан пожежної техніки, доступність під’їзних шляхів до лісових масивів та водоймищ, проведення спільних рейдів з виявлення порушників правил пожежної безпеки. 

Звернуто увагу на співпрацю лісокористувачів з органами місцевого самоврядування, з метою недопущення випалювання населенням сухої рослинності на полях, які є причиною наступного загорання у лісових масивах. Тільки тісна співпраця державної лісової охорони, підрозділів Головного управління державної служби надзвичайних ситуацій у Львівській області, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, поліції, активна позиція громадських організацій та населення дозволить мінімізувати виникнення лісових пожеж. 

Відмітимо, що згідно пункту 2 вищезгаданого розпорядження Львівської ОДА діє заборона населенню у період високої пожежної небезпеки (ІV-V клас) відвідування лісів і в’їзд до лісових масивів області (крім доріг загального користування) усіх видів транспортних засобів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарських потреб у цей період.

За випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків Кодексом України «Про адміністративні правопорушення» передбачено накладення штрафу на громадян від 170 до 340 грн., а на посадових осіб від 850 до 1190 грн.

Відділ охорони, захисту лісу та
мисливського господарства

Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління