Новим лісам бути

17 березня 2016р, Новини. Прес-служба

Підвищення продуктивності лісових насаджень основна турбота лісівників і синонімом до слова рубка повинно бути посадка лісових культур. Від якості насіння та садивного матеріалу залежить доля майбутніх лісів, а ще треба врахувати агротехніку створення, догляди, відповідність порід даним лісорослинним умовам і ще багато інших факторів. Для отримання насіння з хорошими спадковими якостями створюються лісонасінневі плантації.

В ДП «Бібрський лісгосп» в біжучому році створено 3,1 га лісонасінневої плантації модрини європейської. Насіння для цієї плантації було зібрано із плюсових дерев, висіяно в розсаднику і на даний час сіянці і саджанці висаджені на плантаціях. Враховуючи, що модрина займає лише близько 5% в лісовому фонді лісгоспу, створення цих плантацій в майбутньому дасть змогу заготовити покращене насіння для вирощування посадкового матеріалу, створення нових лісів та збільшення площі шпилькових насаджень.

 

При закладці лісонасінневої плантації модрини європейської в Романівському лісництві в кварталі 5 виділ 11 площею 1,1 га., взяли участь депутат Львівської обласної ради Василь Баран, перший заступник голови Перемишлянської райдержадміністрації Володимир Танчин, голова Перемишлянської районної ради Роман Андрусишин, голова Романівської сільської ради Іван Горішний, член громадської ради Львівського ОУЛМГ Наталія Писарчук, адміністрація лісгоспу та працівники Романівського лісництва.

При закладці лісонасінневої плантації модрини європейської в Брюховицькому лісництві в кварталі 44 виділ 5,1 площею 2,0 га., взяли участь жителі Дусанівської сільської ради, працівники лісництва.

Лісівники ДП «Бібрський лісгосп» використовують кожну погожу днину для посадки нових лісів.

На сьогоднішній день посаджено близько 85% від запланованого, цьогорічного, обсягу посадки лісових культур.

Основними лісоутворюючими породами в лісгоспі є бук лісовий та дуб черещатий.

Поряд із створенням лісових насаджень не забуваємо і про інші корисні властивості лісу. Зокрема створено плантацію калини звичайної в Свірзькому лісництві на площі 0,6 га. Як відомо спектр використання калини є надзвичайно широкий, її широко застосовують в народній медицині; харчовій промисловості, косметиці. Калина має також і високі декоративні властивості і її широко використовують в озеленені.

Для забезпечення населення новорічними ялинками заплановано створити спеціальні плантації на площі 1,6 га. на даний час створена плантація новорічних ялинок в Суходільському лісництві на площі 0,6 га., де висаджено 1,5 тис.шт сіянців ялини звичайної. Активну участь у закладці плантації новорічних ялинок взяли участь учні Суходільської школи та працівники лісництва.

До відновлення лісів широко залучаються учні шкіл, молодь та громадськість. Лісівники ДП «Бібрський лісгосп» щиро вдячні всім тим, хто долучився до посадки лісу.

Головний лісничий
ДП «Бібрський лісгосп»
Пилипів М.І.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління