Лісівники Львівщини долучились до заходів з відзначення Міжнародного дня лісу

21 березня 2016р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, вже протягом 11 років на Львівщині проводяться заходи, з відзначення Міжнародного дня лісу, в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Як відомо, Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 березня Міжнародним днем лісу. Цей день покликаний привернути увагу до важливості значення лісів для життя на планеті, підвищити обізнаність суспільства про їх надзвичайну роль. Традицію було започатковано ще в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея проголошення Всесвітнього дня лісівництва, яка одразу ж була підтримана Організацією ООН з питань продовольства та сільського господарства (ФАО). Європейська конфедерація сільського господарства зазначила, що цей день має бути набагато важливішим за Всесвітній день дерева. «Всесвітній день лісівництва потрібно використовувати для розповсюдження інформації щодо всіх аспектів багатства лісу, представлених з трьох точок зору: виробництво, захист та відновлення, а також їх зв’язок із заповіданням», – було зазначено конфедерацією.

Щороку в цей день фахівці з усього світу знаходять час для обговорення корисностей лісу, товарів та послуг, отриманих з лісу. Населення може дізнатися як відбувається, або ж має відбуватись, стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів (без завдання шкоди лісовим екосистемам), з метою їх збереження для майбутніх поколінь.

З цією метою, напередодні відзначення Міжнародного дня лісів, працівниками державних лісогосподарських підприємств було розроблено плани заходів для ознайомлення громадськості з основними заходами Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Слід відзначити, що лісівникам суттєву допомогу у реалізації цих планів надають учні та вчителі шкільних лісництв, а також небайдужі громадські активісти.

Так, 17 березня в урочищі «Крукеницька дача» Крукеницького лісництва ДП «Самбірське лісове господарство» в кварталі 19 вид.40 відбулись роботи по посадці лісових культур. Разом з лісівниками до заходів залучилася жителі с. Воля Садківська. На площі 2,0га було посаджено 10.0 тис. штук молодих садженців. (6,0 тис. штук садженців дуба звичайного та 4,0 тис.штук садженців клена).

На території Куткірського лісництва ДП «Буське лісове господарство», кв. 48 вид. 10 було створено лісові культури на площі 1,3 га. Участь у проведенні запланованих лісокультурних робіт взяли депутати Глинянської міської ради, громадські активісти, журналісти районної газети, учні та вчителі Куткірського шкільного лісництва, адже понад 1898 га лісових насаджень розташовані на території Золочівського адміністративного району. Окремо працівники лісгоспу висловлюють подяку ветерану ДП «Буський лісгосп», колишньому майстру Куткірського лісництва, Фідику Івану Михайловичу, який також прийняв посильну участь в заходах.

18 березня працівниками ДП «Сколівське лісове господарство» проведено тематичні зустрічі із учнями та членами шкільних лісництв Сколівської академічної гімназії, Орівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Труханівської ЗОШ І-ІІІ ст., в ході яких було прочитано лекції на тему важливості лісів в житті людей, а також ознайомлено учнів із акціями, які проводяться до Міжнародного дня лісу, Дня зустрічі птахів,  Дня довкілля. Учням Сколівської академічної гімназії проведено екскурсію по пізнавальній екологічній стежці, яка облаштована на території адмінбудівлі лісгоспу.

Сьогодні, 21 березня, працівники лісового господарства, громадськість та учнівська молодь також внесли свій вклад до відзначення Міжнародного дня лісів.

Зокрема, працівники ДП «Турківське лісове господарство» та лісова охорона лісництв взяли участь в посадці захисних насаджень вздовж траси Львів-Ужгород біля «Співочого поля».

Працівниками ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» разом зі студентами Національного лісотехнічного університету України закладено маточник декоративних рослин, а також проведено роботи з посіву модрини європейської у теплиці підприємства. У цьому заході взяли участь 18 чоловік. В результаті було висаджено 20 видів декоративного садивного матеріалу і створено маточник декоративних рослин, а також в цей час продовжуються посівні роботи в теплиці.

На базі ДП «Боринське лісове господарство» проведено майстер-клас по живцюванню декоративних видів рослин з учнями Боринського ліцею народних промислів та ремесел.

Спеціалістами ДП "Жовківське лісове господарство", за участі голови Белзької міської ради Макух О.С., голови Ванівської сільської ради Кочайдовського В.В., голови Хлівчанської сільської ради Русин І.Ф. і представників громадськості були посаджені  лісові культури у Низівському лісництві в кв. 53, вид. 16.3 на площі 1,5га, де для садіння використано 12,5тис.сіянців сосни звичайної та дуба звичайного.

 

У НПП «Сколівські Бескиди» цього дня проводиться День відкритих дверей в еколого-просвітницькому центрі Бутивлянського лісництва.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що з 21 березня по 16 квітня 2016 року в області будуть проводитись заходи з весняної посадки лісу в рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», із залученням учнівської молоді, представників громадських організацій та органів влади, засобів масової інформації, а також всіх тих, в кого є бажання особисто взяти участь у створенні лісів.


Прес-служба Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління