Цікавий початок Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

22 березня 2016р, Новини. Прес-служба

З нагоди початку акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» в Суходільському лісництві ДП «Бібрський лісгосп» в кварталі 61 виділ 3 на площі 1,0 га створена лісонасіннєва плантація псевдотсуги тисолистої.

Основною турботою лісівників є підвищення продуктивності насаджень, збільшення біорізноманіття, введення інтродуцентів. Таким інтродуцентом є псевдотсуга тисолитса батьківщина якої є Північна Америка.

З метою заготівлі насіння та подальшого розповсюдження псевдостсуги в насадженнях ДП «Бібрський лісгосп» власне і створена дана плантація.

Необхідно відзначити, що насіння для вирощування сіянців зібране в 100-річному насадженні псевдостуги в Томашівському надлісництві Республіки Польща. Зокрема там же за відповідної технології і агротехніки були вирощені і 4-річні сіянці, якими і була створена дана плантація.

Активну участь в закладці плантації взяли голова Перемишлянської районної ради Роман Андрусишин, перший заступник голови Перемишлянської райдержадміністрації Володимир Танчин, працівники районної ради та адміністрації. Долучились до посадки також і працівники Перемишлянського центру зайнятості та лісгоспу.

 

Псевдотсуга тисолиста (п.Мензіса, дугласія зелена) росте в Північній Америці вздовж бегерів Тихого океану. Псевдотсуга тисолиста – дерево висотою 50-100 м діаметр стовбура 1-3 м. Псевдотсуга живе дуже довго до 1000 років.

Вперше відкрив псевдотсугу морський хірург Арчідольд Мензіс в 1971 році під час морської подорожі з капітаном Ванкувером. Однак назвали це дерево в честь англійського ботаніка та мандрівника Девіда Даглоса який відкрив даний вид в 1827 році повторно і власне він ввів псевдотсугу в сади Європи. В ботанічну літературу псевдотсуга в перше попала лише в 1838 році. Псевдотсуга тисолиста або псевдотсуга Мензіса дуже популярна в США, тому даний вид став символом ХІ Міжнародного ботанічного конгресу, який проходив в 1969 році в м.Сіетл (США).

Псевдотсуга тисолиста – один з важливих джерел деревини. Використовується для виготовлення фанери, столярних виробів, застосовується в суднобудівництві, для виготовлення шпал, стовпів та інших видів продукції, популярна в декоративному садівництві та озелененні. Отаке цікаве дерево буде рости, давати насіння та розповсюджуватись на теренах Бібрського лісгоспу.

Лісівники Бібрського лісгоспу щиро вдячні всім хто долучився до посадки плантації та запрошує всіх небайдужих долучитися до Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», щоб спільно створити нові ліси, озеленити сквери, парки, прибрати від сміття нашу землю. Спільними зусиллями – зберегти та примножити багатства рідної Землі.

ДП "Бібрське лісове господарство"
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління