На Яворівщині відкрили шкільне лісництво

15 жовтня 2013р, Новини. Прес-служба

14 жовтня 2013 року відбулось урочисте відкриття шкільного лісництва на базі Немирівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Яворівського району.

Участь у заході взяли: заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Гром’як Ю.О., голова Яворівської державної адміністрації Романюк М.С., голова Яворівської районної ради Карпа І.П., голова Немирівської селищної ради Бесага М.І., директор ДП «Рава-Руське лісове господарство» Савченко А.А., головний лісничий лісгоспу Музика М.М., директор СЗШ І-ІІІ ступенів смт. Немирів Гавловський І.С, а також вчителі та учні школи.

 

У рамках події, відзначення якої припало на свято Покрови Пресвятої Богородиці, отець Любомир благословив на початок навчання школярів та усіх присутніх, хто в цей святковий день долучився до цієї доброї та відповідальної справи – відкриття шкільного лісництва.

Ініціатором створення шкільного лісництва стало ДП «Рава-Руське лісове господарство», зокрема в особі директора лісгоспу Савченко А.А., який був вихованцем цього навчального закладу.

У вітальному слові заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Гром’як Ю.О. повідомив, що значна увага лісівників приділяється профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю, школярі постійно долучаються до проведення екологічних акцій, беруть участь у посадці лісу, збиранні жолудів, прибиранні лісових ділянок. І хоч не всі учні шкільних лісництв у майбутньому виберуть професію лісівничого профілю, але всі вони навчаться головного - шанобливого ставлення до лісів та передадуть отримані знання своїм дітям та онукам.

Директор СЗШ І-ІІІ ступенів смт. Немирів Гавловський І.С. зазначив, що створення шкільного лісництва продовжить добру традицію співпраці Немирівської школи з лісівниками та висловив сподівання щодо допомоги учнівської молоді лісівникам у здійсненні на практиці заходів, спрямованих на збереження та примноження лісових багатств краю.

Юні лісівники зустріли гостей привітно і урочисто. Учні середніх та старших класів підготували виступ-вітання на тему «Ліс - багатство України і ми маємо його зберегти», в якому у віршованій та пісенній формі розповіли присутнім як важливо оберігати природу та дбайливо ставитись до лісів.

По закінченні виступу, від колективу ДП «Рава-Руське лісове господарство», школі було подаровано діапроектор та пам’ятний «сувенір» - бензопилу «Мотор Січ». Також, за підтримки лісівників створено комфортні умови для проведення занять - кімнату шкільного лісництва обладнано плакатами та стендами на природничу тематику, бібліотеку класу поповнено лісівничою літературою для навчання, написання рефератів та пізнавальних цілей.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

  

  

 


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління