Хатинка для птаха

23 березня 2016р, Новини. Прес-служба

Цими днями в Труханівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася акція «Хатинка для птаха», організатором якої стали керівники шкільного лісництва - О.В. Хомин та М.І. Ціздин.

Мета акції – практична допомога птахам: виготовлення та розвішування шпаківень на території школи і шкільного лісництва; залучення до природоохоронних акцій дітей та молоді; інформування населення про актуальність екологічних питань.

В ній безпосередньо приймали участь учасники шкільного лісництва. Активно долучилися й інші школярі. Вони виготовляли шпаківні на уроках трудового навчання під керівництвом вчителя цього предмету і одночасно керівника шкільного лісництва М.І. Ціздина.

Матеріал для виготовлення шпаківень був доставлений завчасно. Цьому посприяли: лісничий Труханівського лісництва – Мусик А.М., провідний інженер л/г – Токар Р. Я. та головний лісничий ДП «Сколівський ЛГ» - Дмитрів В.М.

Згодом шпаківні розвісили на деревах пришкільної території та Труханівського лісництва. Розвішування здійснювали за певними особливостями. Адже, шпак – птаха примхлива та поважна, до того ж з характером.

Завдяки багаторічним спостереженням, більшість птахів до кінця березня та в квітні вже закінчують переліт і разом з осілими птахами готові до гніздування.

Школярі впевнені, що пернаті друзі будуть дуже задоволені своїми будиночками. За допомогу їм – вони віддячать нам влітку, знищуючи величезну кількість шкідливих комах.

ДП "Сколівське лісове господарство"
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління