Протягом тижня на Львівщині відбулось ряд заходів в рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

28 березня 2016р, Новини. Прес-служба

Лісівники Львівщини продовжують активно долучатися до проведення заходів Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Протягом першого тижня Акції відбулося ряд заходів, за участі представників громадських організацій, органів влади та учнівської молоді.

Так, 22 березня, в Роздільському лісництві ДП «Стрийський лісгосп», квартал 39, виділ 7.1 на площі 4,4га в рамках Акції проведено посадку часткових лісових культур дуба звичайного із вкрапленням ялиці білої. В Акції, крім працівників лісництва та керівництва лісгоспу, прийняли участь голова Миколаївської райдержадміністрації п. Папуга Я.Б., голова районної ради Миколаївського р-ну п. Зубрицький Т.Б., сільський голова Роздільської селищної ради п. Рогуля М.М. учні Роздільського шкільного лісництва на чолі із завучем п. Мартинюком І.М. та вчителем біології п. Оприск Т.М., представники ЗМІ Миколаївського р-ну, громадські активісти з навколишніх сіл ( Верин, Крупське, Прийма). Перед тим, як приступити до садіння, директор ДП «Стрийський лісгосп» п. Павлів Р.Й. провів майстер клас по правильному садінню дерев, розповів про схему садіння лісових порід та особливу увагу звернув на дотримання правил техніки безпеки при проведення садіння лісу під меч Колесова. Тільки безпосередньо прийнявши участь у садінні дерев учасники заходу зрозуміли яка це клопітка і важлива робота із відновлення лісів.

22 - 23 березня в Самбірському лісгоспі відбулись посадки лісових культур в рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». В урочищі «Кошарки» в кварталі 22 виділі 54 Комарнівського лісництва на площі 0,9 га. було посаджено 6 тисяч штук садженців дуба звичайного та сосни звичайної. Кожного року лісівникам лісництва допомагають в цьому громади та жителі сіл Повергів, Колодруби, Підлісся Миколаївського району. Посадка лісу – клопітка робота і насамперед треба якісно організувати роботу. В лісництві є свій лісорозсадник площею 1,5 га, в якому вирощують посадковий матеріал, ними лісництво себе забезпечує в період посадки лісових культур. Насамперед, для створення здорових молодих садженців важливим є те, щоб до посадки був готовий відповідно відсортований садивний матеріал, а також підготовлений грунт під посадку молодих садженців.

В Дублянському лісництві в урочищі «Сіде» кварталі 17 виділі 34 активну участь в посадці дуба звичайного прийняла громада сіл Вільшаник та Нагірне. На площі в 3,0 га спільними зусиллями було посаджено 15 тисяч штук садженців дуба звичайного та 6 тисяч штук – клен-явіра. Незабаром в рамках Акції садитимуть ліс і в інших наших лісництвах, зокрема в гірських.

23 березня в ДП «Бродівський лісгосп» пройшла посадка лісових культур в Берлинському лісництві (квартал 100 виділ 14 площа 1,0 га). Разом із лісівниками в акції взяли участь голова Бродівської районної ради Євген Швед, голова Бродівської міської ради Анатолій Белей, працівники райради, райдержадміністрації та районного відділу освіти, громадські активісти, громадяни, які зареєстровані в районному центрі зайнятості для працевлаштування, школярі, представники місцевих засобів масової інформації.

Головний лісничий ДП «Бродівський лісгосп» Потьомкін О.М. для присутніх провів короткий екскурс: розказав де і як вирощують сіянці, про необхідний догляд за лісом, які є види рубок, коли потрібно заготовляти деревину, як визначити об’єм деревостану перед рубкою, тощо. Головний інженер ДП “Бродівський лісгосп” Серватович М.В. також приєднався до акції і розповів присутнім, що на даній ділянці у січні-лютому 2016 року проведена суцільна рубка головного користування. Він наголосив, що всі лісосіки, які вирубані у І кварталі біжучого року будуть заліснені і таким чином поповнять молоді насадження лісгоспу. Лісничий Берлинського лісництва Степан Демчук провів короткий інструктаж і показав, як працювати мечем Колесова та як правильно садити тендітні сіянці сосни. Працівники взялися до справи з ентузіазмом. На даній площі було висаджено 10 тисяч сіянців сосни, вирощених у теплиці Берлинського лісництва. Щоб сіянці краще прижилися, не відчували браку вологи їх обробили глиняною бовтушкою. Тож тепер є всі підстави очікувати, що тут виросте красивий сосновий ліс, посаджений дбайливими руками з добрими намірами.

Разом з учнями шкільних лісництв в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» було розвішено 100 шпаківень, які діти виготовили на уроках праці. Лісівники допомогли повішати шпаківні в масивах Бродівського лісгоспу. Найбільш активними було шкільне лісництво Заболотцівської ЗОШ. Старшокласники разом з вчителем Швалюком Володимиром Романовичом та лісівниками Заболотцівського лісництва повісили шпаківні в масивах Заболотцівського лісництва. Діти залишилися задоволені, що змогли допомогти пернатим друзям і поспілкуватися з природою.

23 березня в Вовчанському лісництві ДП «Турківський лісгосп» в урочищі «Кичера» квартал 6 виділ 26 працівниками державної лісової охорони підприємства спільно з громадськістю с. Бережок було закладено плодову плантацію площею 0,9 га. У проведенні цього заходу було задіяно 18 працівників лісової галузі та 9 громадських активістів. Для створення плодової плантації висаджено 760 штук саджанців плодових дерев та кущів різних порід, зокрема: яблуня, аґрус, порічки, смородина, горобина звичайна, аронія чорна, айва японська, калина звичайна, черешня, груша, слива, вишня, алича, гіркокаштан, шипшина, барбарис.

24 березня у Білокамінському лісництві ДП "Золочівський лісгосп” у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» відбулася посадка лісових культур у кварталі 45, виділі 10. Посадку лісових насаджень проводили на площі 1,4 га. За таку корисну справу взялися учні Білокамінського шкільного лісництва. Висаджували сосну звичайну. До робіт, звичайно ж, долучилися і місцеві жителі.

Нагадуємо, Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» триватиме до 16 квітня 2016 року.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління