На Сколівщині посадили культури дугласії в рамках Акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”

30 березня 2016р, Новини. Прес-служба

У рамках Акції "Майбутнє лісу у твоїх руках" 29.03.2016 року створено лісові культури дугласії тисолистої в В.Синевиднянському лісництві біля с.Н.Стинава на площі 0,4 га. Посадка проводилась саджанцями дугласії тисолистої із закритою кореневою системою, що дає гарантію практично 100% приживленості висаджених саджанців та змогу проводити посадку незалежно від сезону та пори року.

Псевдотсуга тисолиста або дугласія Мензіса відноситься до хвойних порід дерев і є дуже перспективною у вирощуванні. Швидке зростання, висока продуктивність насаджень і гарна якість деревини дугласії робить її однією з найважливіших порід для створення лісових плантацій і лісових культур. Проростає дугласія в природних умовах на заході Північної Америки, між Каскадними горами та Тихим океаном, досягає в природному середовищі висоти 115 м і 5 м в діаметрі, швидкоросла порода, доживає до 1000 років. Культивується на Україні, в Білорусії, Прибалтиці, на Чорноморському побережжі Кавказу.

До участі в акції долучилися та активно працювали представники Стрийської районної влади, зокрема, перший заступник голови Стрийської районної державної адміністрації Дмитришин М.С., заступник голови Стрийської районної ради Зубрицький В.М., завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органими, запобігання та виявлення корупції апарату Стрийської райдержадміністрації Сунак А.В. Також в акції прийняли активну участь жителі с.Н.Стинава на чолі із головою сільради Стаськівим В.А., до речі, колишнім нашим працівником, який значний час, понад 10 років, пропрацював на посаді помічника лісничого в лісовій охороні нашого лісгоспу, секретар Н.Стинавської сільради Черешньовська Т.Л., вчитель Н.Стинавської ЗОШ Мельник О.І. та 13 учнів 4-6 класів. На посадку лісу учні вийшли незважаючи на канікули.

Проведення Акції збіглось із проведенням навчальної програми “Ліс в житті людини”. Так, співпало, що учні після теоретичного курсу одержали практичні навики із садіння лісу. Майстер — клас провели т.в.о директора ДП ”Сколівське лісове господарство” Дмитрів В.М., провідний інженер з лісових культур Лопушанський Р.І., лісничий В.Синевиднянського лісництва Берник В.В.

Надіємось, що з посаджених з любов'ю підростаючим поколінням саджанців виросте справжній ліс.

ДП "Сколівське лісове господарство"



Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління