Наповнення бюджету — обов’язок господарюючих суб’єктів

1 квітня 2016р, Новини. Прес-служба

Існування будь-якої цивілізованої держави не можливо уявити без чітко влагодженої податкової системи.

Не є винятком і Україна. Сплата податків та обов’язкових платежів у системі лісового господарства на сьогоднішній день всебічно контролюється як державними фіскальними органами, так і по галузевій вертикалі.

Всім відомо, що утриманий податок з доходів фізичних осіб перераховується до місцевого бюджету за місцем проживання працівника, а переважна більшість працівників лісового господарства проживають в сільській місцевості та малих містах. На фоні задекларованого державою підвищення ролі органів місцевого самоврядування, зокрема сільських громад, своєчасність і повнота сплати місцевих податків набуває особливої контрастності, оскільки в багатьох випадках є основною бюджетонаповнюючою складовою бюджетів сільських рад. Не менш важливу роль відіграє і частина надходжень від сплати рентної плати за використання лісових ресурсів, яка згідно Бюджетного кодексу перераховується до місцевих бюджетів.

Львівським ОУЛМГ опрацьовано оперативну звітність підприємств, що входять до складу управління станом на 01.03.2016 р. в частині сплати податків та обов’язкових платежів.

Дані аналізу ілюструє нижченаведена діаграма.

Враховуючи, що практично всі лісові насадження це продукт праці минулих поколінь (садіння, догляд, охорона та ін.), а також приймаючи до уваги, що на протязі останніх десятиліть коштами Державного бюджету не покривалося навіть третини витрат на ведення лісового господарства, доцільним було б весь податок (рентну плату) за лісові ресурси залишити в розпорядженні місцевих громад, які знаходяться в зоні діяльності державних лісогосподарських підприємств.

Відділ бухгалтерського
обліку, звітності та внутрішнього аудиту
Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління