На Львівщині триває Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»

4 квітня 2016р, Новини. Прес-служба

Протягом другого тижня Акції на Львівщині лісівники спільно з представниками органів влади, громадськістю та учнівською молоддю активно проводили спільні заходи. Окрім традиційної посадки лісових культур, відбулися заходи із закладки алей та озеленення соціальних об’єктів.

У рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» працівники Бібрського лісгоспу завітали в Костенівську школу Перемишлянського району, на базі якої функціонує шкільне лісництво. Разом з учнями шкільного лісництва інженер лісових культур Дмитрах Т.А. обговорили питання підготовки до обласного конкурсу шкільних лісництв. По закінченні обговорення всіх питань учні та працівники лісгоспу провели посадку дерев та кущів на території школи.

Також в рамках всесвітньої акції «Дерево миру» працівниками Бібрського лісгоспу разом з представниками служби з надзвичайних ситуацій Перемишлянського району в дендрарії Бібрського лісгоспу було висаджено красуню магнолію кобус, яка через кілька років буде прикрашати територію лісгоспу та милувати око раннім цвітом.

Працівники Золочівського лісгоспу 1 квітня у рамках акції долучилися до озеленення території Золочівського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. На території Центру висадили ялинки. Участь у заході взяли вихованці та працівники Центру, а також співробітники Золочівського центру зайнятості та працівники Білокамінського лісництва.

Також було проведено озеленення дитячого садочка в селі Єлиховичі та садіння лісових культур у Зозулівському лісництві в кварталі 33, виділі 34,1. На території дошкільного закладу висадили ялинки та туї колоновидні, а у Зозулівському лісництві посадили сосну звичайну та дуб червоний. До акції долучилися працівники садочка, учні Зозулівського шкільного лісництва, голова сільської ради Крутник І.Я, голова Золочівської Райдержадміністрації Недзельський В.Й., заступник голови Золочівської РДА Нижник І.М., голова Золочівської районної ради Банах О.О., заступник голови Золочіської райради Леськів А.В., керівництво та працівники ДП "Золочівський лісгосп".

Радехівські лісівники в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» за участю органів місцевого самоврядування, молоді, представників громадськості та засобів масової інформації провели захід по садінню лісу. Активну участь в роботі прийняло керівництво району, зокрема голова Радехівської райдержадміністрації Надія Шостак, голова Радехівської районної ради Василь Антонюк та працівники райдержадміністрації і районної ради. Спільними силами було висаджено 8333 шт. сіянців, зокрема сосни звичайної - 6667 шт. та дуба звичайного - 1666 шт. за схемою 4 ряди сосни, 1 ряд дуба. Прослухавши інструктаж фахівців, учасники акції за кілька годин посадили сіянці на площі 0,9 га у 57 кварталі 15 виділі загальнозоологічного заказника місцевого значення "Пукачів" Радехівського лісництва.

 

На Бродівщині 31 березня на території Жовківської єпархії було висаджено алею. У єпархії відбулася Пасторальна рада, де обговорювався план заходів Року Божого милосердя. На нараду прибули декани єпартії та голови комісій. Після закінчення ради Єпископ Михаїл, отці-декани та священники Пасторальної ради посадили 15 саджанців ялинки коніки та самшиту вічнозеленого. Кількість саджанців визначили за числом деканатів, яких є п’ятнадцять і декани яких взяли участь у саджанні дерев та кущів. Декоративний посадковий матеріал надав ДП «Бродівський лісгосп» за сприянням Бюро УГКЦ у справах екології. В посадці саджанців допомогла інженер лісових культур Кінаш Л.Л. Вона надала детальну інструкцію по посадці саджанців і як за ними в майбутньому доглядати.

Ряд заходів Акції відбулися у Дрогобицькому районі. Так, 30 березня у Лішнянському лісництві в кварталі 52 виділ 6,1 на площі 1,5 га пройшла посадка лісових культур та розвішування шпаківень. У садінні молодого лісу взяли участь учні Лішнянського шкільного лісництва та учні 8-9 класів Лішнянської ЗОШ спільно із директором школи Федишин В.І., вчителькою Мроць О.М. та лісівниками Лішнянського лісництва ДП «Дрогобицький лісгосп». Учасники Акції завзято приступили до роботи та вже за короткий час справились із поставленою задачею.

31 березня обабіч автомобільної дороги, що веде зі села Доброгостів до села Бистрий Дрогобицького району лісівники спільно з представниками органів влади та громадськістю заклали алею з модрини, липи та берези. В Акції взяли участь Доброгостівський сільський голова Л.Пасемко, заступник голови Дрогобицької районної ради В.Стецівка, секретар Доброгостівської сільської ради О.Павлишин, землевпорядник Доброгостівської сільської ради Я.Фендак, майстер лісу Доброгостівського лісництва і в одночас депутат сільської ради І.Жагаляк, головний лісничий ДП «Дрогобицький лісгосп» В.Кінаш, активісти та громадськість села Доброгостів. Алею створили протяжністю 2,3 км. Ще вісім метрів садили модрину, липу та березу. Всього висадили 600 дерев.

На Самбірщині посадка лісу пройшла в Мостиському районі, із залученням громади Арламівськоволянської сільської ради. В кварталі 10 виділі 2 на за допомогою жителів села Арламівська Воля та лісівників Мостиського лісництва ДП «Самбірськй лісгосп», з метою сприяння природному поновленні було досаджено саджанці дуба звичайного на площі 1,8 га. В рамках Акції були задіяні і учні Мостиського шкільного лісництва «Паросток», які в кварталі 45 виділі 1,1 на площі 2,5 га посадили молоді деревцята дуба звичайного і сосни звичайної. Разом з молодими помічниками лісівниками було посаджено 7,5 тисяч штук саджанців дуба звичайного та 5 тисяч штук – сосни звичайної.

Погода радувала гарними сонячними днями і лісівники Черхавського лісництва мали змогу провести майстер класи по посадці лісових культур з учнями шкіл. До посадок лісових культур були залучені учні Звірської ЗСШ I-II ступеня, де майстер лісу Босак Микола Миколайович розказав підростаючому поколінню про основи лісовідновлення, з метою привити любов дітей до природи. Згодом діти мали можливість і самим долучитися до посадок лісу. Так в кварталі 22 виділі 18 на площі 1,5 га учні та вчителі школи з метою сприяння природному поновленню висадили 1500 штук саджанців ялиці звичайної.

31 березня до Акції долучилися жителі сіл Воля Блажівська та Звір. В урочищі «Воля Блажівська», кв. 13 виділі 6, пл. 3,0га Черхавського лісництва, з метою сприяння природному поновленню спільним зусиллями було посаджено 1900 штук ялиці звичайної та 1300 штук дуба звичайного.

Щорічна участь в акції представників громадськості, активістів та просто не байдужих до лісу людей вже стала доброю традицією, адже посадивши дерева, ми усі долучаємося до дуже серйозної і потрібної справи, яка служитиме майбутнім поколінням.

Нагадуємо, що усі роботи в рамках Акції по посадці лісових культур, озелененню та благоустрою триватимуть до Дня Довкілля - 16 квітня, отож запрошуємо усіх небайдужих громадян, особливо нашу молодь, продовжувати долучатися до заходів Акції.


Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління