«Спільно з правоохоронними органами нам вдалося зупинити один із потужних каналів тіньового обігу деревини у Волинській області», – зазначила Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич

5 квітня 2016р, Новини. Прес-служба

За її словами, працівниками державної лісової охорони Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства при проведенні ревізій протягом ІІ півріччя 2015 року та І кварталу 2016 року було виявлено самовільних рубок на загальну суму 11,5 млн. грн.

«Завдяки зусиллям і злагодженій роботі лісівників Волині та співробітників Служби безпеки України, в області вдалося не лише зупинити канал тіньового обігу деревини, що надходила на нелегальні пилорами від лісопорушників, а й викрити обіг підробних документів, оскільки на їх підставі з країни експортувалася викрадена деревина. З іншого боку – крадені лісоматеріали після переробки йшли на експорт у вигляді заготовок на європіддони», – розповів в.о. начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

Зусилля волинських лісівників та співробітників правоохоронних органів і надалі будуть скеровані у напрямі недопущення тіньового обігу деревини.

«Це питання потребує комплексного підходу для його вирішення, адже доки триватиме нелегальний збут деревини та можливість незаконного вивозу її за кордон, доти в країні існуватиме проблема тіньового деревобізнесу», – підкреслила Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління