Учнівська молодь Жидачівщини долучилася до проведення Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках"

7 квітня 2016р, Новини. Прес-служба

У рамках проведення Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» на теренах Жидачівського району активну участь приймають учні старших класів Бережницької СЗОШ І – ІІІ ступенів. На заклик лісничого Журавнівського лісництва Гуменчука В.В. прийняти участь у Акції та допомогти у садінні лісових культур охоче відгукнулися учнівський та педагогічний колективи школи на чолі із директором Телішевським А.Г. Чудова весняна погода сприяла роботі школярів. Перед тим, як приступити до роботи по садінню молодих дубочків лісничий провів інструктаж по техніці безпеки та майстер-клас по правильному садінню. Роботою учнів керував також вчитель місцевої школи Зварич М.І.

В кварталі 419, вид.9 на площі 1,9 га спільними зусиллями школярів, лісівників та небайдужих громадян з навколишніх сіл (Лівчиці, Заболотівці, Жирівське) протягом кількох годин було висаджено 4400 шт. молодих дубочків, вирощених на власному розсаднику. Діти із задоволенням прийшли на допомогу лісівникам у садінні лісу і на інших лісових ділянках. Всі з розумінням поставилися до справи відновлення зеленого друга. Навіть перебуваючи на весняних канікулах, вони приходили на лісокультурні площі, щоб знову і знову примножувати своєю працею благородну справу – вирощування лісів.

 

Також, активну участь у проведенні Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» прийняли учні та педагоги Рудянської СЗОШ І – ІІІ ступенів, що на Жидачівщині. Лісівники Журавнівського лісництва приходили до школи читаючи школярам захопливі лекції на лісівничі теми та пропонували старшокласникам долучитися до проведення всеукраїнської Акції. Дирекція школи, педагоги та учні старших класів виявили бажання особисто прийняти участь у такому заході, що сприяє примноженню та відродженню лісових насаджень. В заходах спрямованих на виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до лісу та у садінні дерев на лісових ділянках, разом із своїми вихованцями прийняли участь директор Рудянської СЗОШ Цебрій І.В., заступник директора (вчитель хімії ) Павлів О.В., практичний психолог цієї ж школи Шминець С.О.

За час проведення Акції лише по Журавнівському лісництву було створено лісові культури на площі 21,2га та висаджено понад 53,0 тис.шт. сіянців дуба звичайного.


Провідний інженер лісових культур

 ДП "Стрийський лісгосп"

Л.М. Боярчук
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління