Перші підсумки акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Львівщині

11 квітня 2016р, Новини. Прес-служба

На Львівщині протягом третього тижня акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» лісівники спільно з представниками влади, громадськості та учнівською молоддю активно продовжували висаджувати лісові культури та озеленювати соціальні об’єкти.

ДП "Золочівський лісгосп" у рамках акції 6 квітня долучився до озеленення спортивного та дитячого майданчика в селі Золочівка. В акції були задіяні голова сільської ради Ярова М.Р., депутати сільської ради, громада села та працівники Золочівського лісництва ДП «Золочівський лісгосп». Учасниками було посаджено клени, липи та сосни.

Цього ж дня відбулося озеленення прилеглої до сільської ради території у селі Струтин. Було висаджено ялинки, форзицію та калину. У цій добрій справі участь приймали співробітники сільської ради, громада села та працівники Золочівського лісництва.

На Сколівщині 05 квітня на території садиби Труханівського лісництва проведено майстер-клас по зеленому живцюванні декоративних порід із учнями шкільного лісництва Труханівської ЗОШ 1-111 ст. Майстер-клас провели провідний інженер лісового господарства ДП ”Сколівський лісгосп” Токар Р.Я. та лісничий Труханівського лісництва Мусик А.М. За час проведення майстер-класу учнями в кількості 15 чоловік заживцьовано близько 3,0 тис.шт. із 6 видів та форм декоративних порід. Набуті навики поповнили багаж знань учнів з природничих тем по вирощуванню декоративного посадкового матеріалу.

 

Одночасно в Довжківському лісництві в рамках Акції проводилось доповнення лісових культур в кв.19 вид. 19 площею 1,8 га учнями шкільного лісництва Сколівської академічної гімназії в кількості 15 чоловік. Роботами з висадки сіянців керували провідний інженер лісового господарства Одинак І.В., лісничий Довжківського лісництва Приходько В.П., та керівником шкільного лісництва Корягіним В.Ю. Дітьми висаджено біля 1,0 тис.шт. саджанців модрини європейської.

У Козівському лісництві 06 квітня в урочищі “Верхній Хоминець” в кв.4 вид.17 площа 1,2 га проведено посадку лісових культур. Активну участь в створенні нових насаджень прийняли представники місцевої влади, зокрема голова Козівської сільської ради Клепуц О.М. учні та вчителі Козівської школи-ліцей. Всього в акції прийняло участь 21 чоловік.

Вже стало доброю традицією приймати участь в Акції “Майбутнє лісу в твоїх руках” студентами Дрогобицького коледжу нафти і газу. В минулих роках студенти разом із викладачами створювали лісові культури в Орівському лісництві. Цього року, 06 квітня в Зелем’янківському лісництві було організовано та проведено посадку лісових культур в урочищі “Станки“ кв.6 вид.3 площа 2,1 га. В акції взяло участь 29 чоловік. Під керівництвом лісничого Созанського М.Й., провідного інженера лісового відділу Токар Р.Я., помічника лісничого Коваль А.М. спільно зі студентами висаджено сіянці ялиці білої та клена-явора в кількості 3,5 тис .шт.

На Турківщині також долучились до заходів Акції. У Мохнатському лісництві ДП «Боринський лісгосп» проведено ввід недостаючих порід на площі 1,0га за участю громадських активістів та сільського голови Павка О.Й. Всього, було висаджено 700 шт. сіянців ялиці білої.

При Верхньояблунському шкільному лісництві створено шкілку з декоративного садивного матеріалу площею 0,04 га. Вчителі та учні Верхньояблунського НВК висадили 432 шт. декоративних дерев та кущів: смереку, бук лісовий, алича, ялівець козацький, самшит, липа, кипарисовик горіхоплідний, тую західну ф. брабант, катальпу бігнонієвидна, бузок та спірею.

 

Лісівниками ДП «Турківський лісгосп» разом з учнями Ясеницького шкільного лісництва було посаджено 1,0га лісових культур в урочищі «Яфениста» квартал 12 виділ 6 Ясеницького лісництва. Спільними зусиллями лісівників та школярів було висаджено 4500 штук стандартних сіянців ялиці білої та 500 штук модрини європейської.

Працівниками ДП «Старосамбірське ЛМГ» 05 квітня було створено алею з хвойних дерев у дитячому садочку №2 м. Старий Самбір. До проведення даного заходу долучились міський голова м. Старий Самбір разом з працівниками міської ради, представниками відділу освіти та преси. Під час проведення акції було висаджено дерева ялини європейської, які в подальшому стануть живоплотом.

З ініціативи лісівників ДП «Бродівський лісгосп» була озеленена територія біля пам’ятника Героям України. Перший пам’ятник Героям України у Бродівському районі був поставлений на території Берлинської ЗОШ І-ІІІ ст., кошти на який збирали громада с. Берлин, учні школи, громадські активісти та люди доброї волі. До даної акції були залучені вчителі, старшокласники школи та громадські активісти. Лісівники разом з учнями шкільного лісництва посадили алею біля пам'ятника, використавши 30 штук саджанців самшиту.

Прийняти активну участь у проведенні Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» зголосилися і представники засобів масової інформації. Так, 5 квітня працівники місцевого радіо Стрий - FM та ТРК ЛАН, спільно з працівниками Стрийського лісгоспу, провели озеленення території дитячого садочка «Калинонька», що знаходиться в м.Стрию. Медійники завзято висаджували на території садочка молоденькі калини, вічнозелені магонії падуболисті та квітучі кущики айви японської.

8 квітня до садіння лісових культур приєдналась Громадська Рада при Дрогобицькій РДА та учні 5-го класу школи № 16 м.Дрогобича. Захід відбувся в кварталі 31 виділ 6.2 Летнянського лісництва ДП «Дрогобицький лісгосп». Активісти Громадської ради спільно із учнями, вчителями та лісівниками заліснили ділянку площею 1.7 га висадивши близько шести тисяч саджанців дуба звичайного та дві тисячі ялиці білої. Лісничий Летнянського лісництва Кулинич Т.Б. провів учасникам Акції коротку екскурсію, показавши життя та здобутки лісництва, це в першу чергу базовий лісовий розсадник, який забезпечує садивним матеріалом весь лісгосп, родинну плантацію дуба звичайного, клонову плантацію ялиці білої, плантацію модрини європейської, нову теплицю, вольєр для диких тварин, упорядковане та зарибнене озеро та багато іншого. Перед початком посадки лісу учні поклали квіти до пам’ятника «Небесної сотні» встановленого в с.Летня.

8 квітня в охоронній зоні полігону твердих побутових відходів біля м. Рава-Руська висаджено 2 тис. сіянців сосни звичайної. В посадці прийняли участь Дунець Л.М. – перший заступник голови Жовківської РДА, Зінько М.Л. – мер міста Рава-Руська, Юрдига Б.В. – депутат Жовківської районної ради, працівники ДП «Рава-Руське лісове господарство» та апарату Рава-Руської міської ради.

 

Станом на 11.04.2016р. у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» лісівниками Львівщини, за участі представників влади, шкільної, студентської молоді та громадськості посаджено 164га лісових культур, проведено 154 ознайомчо-пізнавальних заходів та 133 заходи з благоустрою територій.

Загалом, участь у проведених заходах взяли 3126чол., з них 2105чол. – учнівська молодь, 289чол. – представники громадських організацій та ін.


Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління