Проблема охорони лісів потребує комплексного вирішення

12 квітня 2016р, Новини. Прес-служба

Випуск ТСН «Тиждень» за 10 квітня 2016 року на телеканалі «1+1» містив репортаж «Останні дні Карпат: тотальне вирізання карпатського лісу», у якому йшлося про факти вирубки лісів у Шешорському природничо-науковому дослідному відділенні Національного природного парку «Гуцульщина».

Зазначимо, що, відповідно до спільного наказу Міністерства екології та природних ресурсів України і Державного комітету лісового господарства України від 2 липня 2003 року «Про передачу майна Кутського держлісгоспу НПП «Гуцульщина», Національний природний парк «Гуцульщина» підпорядковується Міністерству екології та природних ресурсів України. Державне агентство лісових ресурсів України здійснює державне управління територіями та об’єктами природно-заповідного фонду в лісах підприємств, установ і організацій, що належать до сфери його управління.

Порушене журналістами ТСН питання знаходиться у компетенції Держекоінспекції та правоохоронних органів.

Як повідомлялося раніше, Держлісагентстом пропонується запровадити єдину систему електронного обліку деревини для всіх постійних лісокористувачів, яку вже запроваджено на підприємствах відомства. Такий облік надасть можливість повного контролю лісового ресурсу в державі та унеможливить тіньовий обіг деревини і незаконну вирубку лісу.

Доцільно акцентувати увагу суспільства на питанні необхідності бюджетного фінансування галузі, зокрема лісової охорони (18 тис. працівників) та проведення комплексу протипожежних заходів (особливо у східних та південних областях).

Прес-служба Держлісагентства
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління