НАЙКРАЩИХ ФАХІВЦІВ З ЕЛЕКТРОННОГО ОБЛІКУ ДЕРЕВИНИ ВИЗНАЧАЛИ НА ЧЕРКАЩИНІ В ЗАГАЛЬНОГАЛУЗЕВОМУ КОНКУРСІ

22 жовтня 2013р, Новини. Прес-служба

Днями лісівники з усієї України завітали на Черкащину, щоб не лише позмагатися за звання кращого спеціаліста з електронного обліку деревини, а передусім – поділитися досвідом, підвищити свою майстерність та поспілкуватися з колегами.

18 жовтня в Уманському лісгоспі на території Маньківського лісництва відбувся перший Загальногалузевий конкурс професійної майстерності серед фахівців лісогосподарських підприємств з електронного обліку лісопродукції. У змаганнях, які проходили під егідою Державного агентства лісових ресурсів України та Товариства лісівників України, взяли участь команди з 17 областей – переможці регіональних рівнів.

Участь в заході взяли перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Ярослав МАКАРЧУК, голова Товариства лісівників України Олександр ЯРЕСЬКО, заступник генерального директора державного підприємства «Укрлісконсалтинг» Юрій СОТНИК, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій КОШИН, голова Уманської райдержадміністрації Анатолій ПЕТРЕНКО.

Відкриваючи змагання, перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України, голова конкурсної комісії Ярослав МАКАРЧУК зазначив, що ще рік тому про роботу з електронним обладнанням для обліку деревини лише мріяли, адже шістнадцять пілотних лісгоспів лише починали працювати за новітніми технологіями. «Сьогодні ми дійшли до того рівня, що проводимо Всеукраїнський конкурс професійної майстерності серед фахівців з електронного обліку лісопродукції. Це дуже приємно, оскільки своєю роботою ми наближаємося до європейського рівня. Наразі ми вже можемо контролювати заготівлю деревини, адже електронний облік лісопродукції унеможливлює незаконні вирубки та продаж деревини, добутої незаконним шляхом», - наголосив Ярослав Іванович.

Голова Товариства лісівників України Олександр ЯРЕСЬКО зауважив, що подібні змагання допомагають підвищувати авторитет спеціалістів, які працюють з електронним обліком лісопродукції, дають можливість обмінятися досвідом та навичками практичної роботи, посприяють покращенню якості проведення робіт в майбутньому.

Саме змагання проходило в чотири етапи. На початку майстрам лісу необхідно було прийняти деревину на лісосіці від заготівельних бригад, потім перемістити її на умовний проміжний склад, прийняти деревину там та реалізувати її з проміжного складу на умовного споживача. Тож озброївшись кишеньковими комп’ютерами, мобільними принтерами, спеціальними молотками для кріплення бирок, майстри лісу демонстрували свої вміння, знання й навички.

За правильністю, чіткістю, оперативністю виконання поставлених завдань, дотриманням визначених вимог спостерігали судді – працівники лісгоспів Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, які відповідають за електронний облік на своїх підприємствах.

Суддівська комісія спостерігала за правильністю, чіткістю, оперативністю виконання поставлених завдань, фіксувала час, витрачений кожним учасником на виконання вправ, слідкувала за дотриманням вимог «Тимчасової інструкції з електронного обліку лісопродукції» та ГОСТів, здійснювала перевірку достовірності та коректності внесених облікових даних в КПК. Друк результатів та документи надавалися для ознайомлення й підпису кожному учаснику та прикладалися до протоколу загальногалузевої комісії.

Головний суддя конкурсу, керуючий регіонального представництва «Центр» державного підприємства «Укрлісконсалтинг» Віктор МЕЛЬНИЧЕНКО наголосив на важливості та актуальності проведеного заходу.

За його словами, саме майстри лісу відіграють одну з провідних ролей у здійсненні електронного обліку лісопродукції, адже від їхніх знань та професіоналізму залежить надзвичайно багато. «Від вашого уміння залежить не тільки добробут лісових господарств, але й всієї галузі в цілому. Фактично, маючи хорошу деревину, але неправильно визначивши сорт, якість, можна втратити її й не принести користі підприємству», – зазначив головний суддя, звернувшись до конкурсантів.

По завершенню змагань конкурсна комісія оголосила імена тріумфаторів. Впевнену перемогу здобула команда з Черкаської області. Майстер лісу з Чигиринського лісгоспу Михайло ЛЕБЕДЕНКО, який безпосередньо виконував усі завдання та демонстрував свою вправність, точність і швидкість, у підсумку здобув 1853 бали, посівши перше місце. Друге та третє місця зайняли представники Тернопільського (Олег ЛЕСИК, майстер лісу Бережанського лісгоспу) та Полтавського (Анатолій КОВАЛЕНКО, майстер лісу Полтавського лісгоспу) обласних управлінь, отримавши 1522 та 1498 балів відповідно.

Переможці отримали Почесні грамоти Державного агентства лісових ресурсів України й Товариства лісівників України та грошові винагороди у розмірі 20 000 грн., 12 000 грн. і 8000 грн. за І, ІІ та ІІІ місця. Інші учасники отримали грошові заохочення у розмірі по 2000 грн. кожний. Також, представники ТОВ «Латчбахер Україна», які виступили безпосередніми спонсорами організованого заходу та надали усе необхідне обладнання, вручили заохочувальні призи конкурсантам, які посіли з четвертого по дев’яте місця. Таким чином, представники з Чернігівського, Івано-Франківського, Житомирського, Кіровоградського, Рівненського та Вінницького управлінь одержали сучасні нові телевізори та планшети.

Перший Загальногалузевий конкурс професійної майстерності серед фахівців лісогосподарських підприємств з електронного обліку лісопродукції назавжди залишиться в лісівничій історії. А ще в пам’яті його учасників закарбуються приємні спогади про журавлині ключі, які нібито вітали своїми польотами кожен етап змагань, що відбулися в Уманському лісгоспі на Черкащині.

http://dklg.kmu.gov.ua

    

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління