Підсумки Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках-2016» на Львівщині

19 квітня 2016р, Новини. Прес-служба

 

16 квітня у День довкілля добігла кінця акція «Майбутнє лісу у твоїх руках-2016» та настав час підбивати підсумки.

У рамках останнього тижня Акції працівниками Немирівського лісництва ДП "Рава-Руське лісове господарство" та учнями шкільного лісництва Немирівської загальноосвітньої школи було посаджено 0,4 га плантації новорічних ялинок. Всього було висаджено 2000 штук ялини звичайної.

У ДП «Боринське лісове господарство» було створено шкілку з декоративного садивного матеріалу при Нижньовисоцькому шкільному лісництві площею 0,015 га. У посадці взяли участь працівники Нижньовисоцького НВК. Було висаджено 150 шт декоративних дерев та кущів: ялівець козацький, самшит, липа, кипарисовик горіхоплідний, туя західна ф. брабант, катальпа і ін.



Загалом, протягом Акції на території державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ відбулось багато заходів з посадки лісу, озеленення та благоустрою парків, скверів, алей, територій сільських рад, навчальних закладів та садиб лісництв.

Найбільш активними учасниками, які долучились до такого важливого та відповідального процесу, як створення лісів, стали представники влади, громадськість та учнівська молодь Бродівського, Дрогобицького, Жовківського, Золочівського, Перемишлянського, Самбірського, Сколівського, Старосамбірського  та Турківського районів області.


У рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках-2016» лісівниками Львівщини, за участі представників влади, громадськості та учнівською молоддю:

• посаджено 198га лісових культур;

• проведено 166 ознайомчо-пізнавальних заходів та 157 заходів з благоустрою територій;

• прочитано лекції на природоохоронну тематику та проведено виховні години для учнів молодших класів в понад 100 школах, за місцем діяльності лісництв;

• проведено майстер-класи з садіння лісу, живцювання, щеплення деревних порід та посіву лісового насіння;

• 9 квітня лісівники Бібрського, Бродівського, Львівського, Самбірського, Сколівського лісгоспів та НПП «Сколівські Бескиди» спільно з громадськістю долучилися до заходів Всесвітньої ініціативи "Дерева миру";

• 14 квітня проведено обласний «Конкурс на краще шкільне лісництво», за участі команд із 17 учнівських лісництв області;

• на рівні лісогосподарських підприємств проведено конкурси на кращий твір та малюнок за темою «Людина та ліс», участь у конкурсах взяли 1242 учні загальноосвітніх навчальних закладів;

• виготовлено та розвішано 600 шпаківень, упорядковано 50 мурашників в лісах області.

Окрім традиційної посадки лісових культур, лісівники, представники районної влади, ЗМІ, громадськість та учнівська молодь, активно долучились до заходів з озеленення населених пунктів та соціальних об’єктів, зокрема:

- проведено озеленення територій дошкільних установ в с. Єлиховичі, Золочівський р-н (ДП "Золочівський лісгосп), у м. Старий Самбір (ДП "Старосамбірський ЛМГ"), дитячий садок «Калинонька» в м. Стрию (ДП «Стрийський лісгосп»);

- озеленення території школи в с.Ялинкувате, Сколівський р-н (ДП «Славський лісгосп»);

- озеленення території Золочівського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів (ДП «Золочівський лісгосп»).

- доповнення парків: в с. Павлів Радехівського р-ну (ДП "Радехівський ЛМГ"), впорядкування та доповнення “Шевченкового гаю“ (Дубинське л-во, ДП «Сколівський лісгосп»).

-озеленення території церков: с.Ясінка (ДП "Турківське лісове господарство") та Підгорецької церкви св. Йосипа та Воздвиження Чесного Животворящого Хреста до 250-річчя заснування (ДП "Бродівський лісгосп").

- посаджено алеї: на території Жовківської єпархії (ДП «Бродівський лісгосп»); обабіч автомобільної дороги, що веде зі села Доброгостів до села Бистрий Дрогобицького району (ДП «Дрогобицький лісгосп») ті інші заходи.


Загалом, участь у заходах Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» взяли 3682чол., з них 2492чол. – учнівська молодь, 317чол. – представники громадських організацій та ін.

Лісівники Львівщини дякують усім, хто долучився до приємного процесу садіння дерев та до заходів Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках-2016»!


Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління