Зупинимо незаконні рубки разом!

28 квітня 2016р, Новини. Прес-служба

Надзвичайно актуальною загрозою для збереження лісів є незаконні рубки деревини.

З метою попередження нелегального обігу деревини і боротьби із незаконними рубками Львівським ОУЛМГ спільно з ГУ МВС України у Львівській області розроблені «Спільні заходи щодо боротьби з незаконними рубками і попередження нелегального використання деревини», якими передбачено проводити спільні рейди з охорони лісів від незаконних рубок, інших лісопорушень, з метою оперативного розслідування та оформлення матеріалів, притягнення порушників до відповідальності і відшкодування нанесених державі збитків.

В 1 кварталі 2016 року в лісогосподарськиих підприємствах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства виявлено 154 випадки самовільних рубок, загальною кубомасою 531м3 деревини, сума шкоди завдана лісовому господарству становить 2423,2тис.грн., в тому числі виявлено Державною лісовою охороною 153 випадки (99%) самовільних рубок, загальною кубомасою 498м3 (94%) деревини, сума шкоди завдана лісовому господарству становить 2144,6тис.грн. (88%).

Об’єм самовільних рубок зменшився в порівнянні з 1 кварталом 2015 року на 62м3, що становить 10%.

З початку 2016 року рейдовими бригадами лісогосподарських підприємств проведено 333 рейди, складено 113 протоколів на лісопорушників, сума штрафів становить 13,8 тис.грн.

Для контролю, в тому числі громадського, за проведенням рубок та боротьби із незаконними рубками, Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства розроблені механізми громадського контролю в лісогосподарських підприємствах управління, які затверджені рішенням сесії Львівської обласної ради від 16 лютого 2016 року №77 «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області».

Але не дивлячись на проведені заходи факти незаконних рубок і надалі мають місце.

Так, зокрема 25 квітня 2016 року прес-служба управління СБУ у Львівській області повідомила, що в одному з державних лісових господарств Сколівського району Львівської області виявили факт незаконної вирубки деревини різних порід. Відтак державі було завдано збитків на понад 100 тис. грн. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 191 ККУ. Тривають слідчі дії.

Львівське ОУЛМГ зацікавлене в об’єктивному і оперативному розслідуванні даної справи і буде всіляко сприяти у її розслідуванні.

Відділ охорони, захисту лісу та

мисливського господарства

Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління