"Учнівські лісництва - це основний профорієнтаційний майданчик для залучення молоді в лісове господарство", - Христина Юшкевич

12 травня 2016р, Новини. Прес-служба

11 травня розпочав свою роботу Х Всеукраїнський зліт учнівських шкільних лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. У цьому році, завдяки перемозі юних лісівників Трушівського шкільного лісництва, яким опікується Чигиринський лісгосп, він заслужено завітав на Черкаську землю.

Відкриваючи юнацький форум, Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич зазначила, що на сьогодні у галузі налічується 563 учнівських лісництва, в яких навчаються майже 19 тисяч дітей. 23 % учнівських лісництв забезпечені приміщеннями на базі держлісгоспів, інші функціонують на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

Руками школярів щорічно висаджуються і доглядаються тисячі гектарів лісу, сотні тисяч дерев і кущів на територіях міст і сіл. Проводиться підгодівля мешканців лісу, вивішуються на деревах штучні гніздівлі, огороджуються мурашники, вирощується цілюща сировина лікарських рослин.

«Учнівські лісництва були і залишаються основним профорієнтаційним майданчиком для залучення молоді в лісове господарство. Я переконана, що пройде зовсім небагато часу і Ви, учасники сьогоднішнього зльоту, прийдете в лісове господарство з новими, прогресивними ідеями, з новим розумінням проблем і шляхів їх вирішення», – підкреслила Перший заступник Голови Держлісагентства.

Христина Юшкевич подякувала керівникам учнівських лісництв, які передають свій професіоналізм, досвід та любов до лісу юнакам і дівчатам, які невдовзі стануть гідними послідовниками своїх вчителів та оберуть найблагороднішу у світі професію лісівника.


Прес-служба Держлісагентства 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління