Дотик природи

26 травня 2016р, Новини. Прес-служба

Нещодавно на базі КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», відбувся обласний конкурс-захист екологічних проектів «Дотик природи-2016».

Організатори конкурсу – департамент освіти і науки Львівської ОДА та КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді».

Мета заходу – активізація екологічного руху; виявлення, розвиток обдарованих школярів, які мають здібності до дослідницько-експериментальної діяльності в галузі природничих наук; надання старшокласникам допомоги у виборі професії; пошук нових форм, методів організації еколого-просвітницької роботи з учнівською молоддю.

На очний тур обласного конкурсу екологічних проектів “Дотик природи – 2016” зібралися юні біологи, екологи, цікаві і небайдужі до проблем довкілля старшокласники щоб доповісти про свої наукові дослідження та їх результати. Захист екологічних проектів відбувався в 6 номінаціях: екологія, зоологія, гідробіологія, ботаніка, лісівництво та валеологія.

Серед членів журі були науковці та викладачі Львівського національного університету ім.І.Франка, Національного лісотехнічного університету України, Львівського національного аграрного університету, інституту екології Карпат НАН України, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Тематика проектів була різнопланова, але всі вони актуальні як для нашої області, так і для України в цілому. Важливо, що школярі розуміють екологічні проблеми довкілля, привертають до них увагу батьків, громадськості, однолітків та пропонують свої шляхи їх вирішення.

За ініціативи районного методиста біології Багрич Галини Миколаївни, яка скоординувала даний проект у відповідну номінацію «Лісівництво», учениця 11 класу Труханівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Сколівського району Максимів Руслана за підсумками заочного районного туру, де зайняла І місце, була запрошена на очний тур обласного конкурсу. Там вона представила екологічний проект на тему: «Вибір оптимальних природних умов в межах урочищ с. Труханів для зростання модрини європейської».

Слід зазначити, що для складання проекту використовувались власні польові дослідження, а фондові матеріали і посадковий матеріал – модрина європейська - були надані ДП «Сколівське лісове господарство», а саме цьому посприяли провідний інженер – Токар Р. Я. та головний лісничий – Дмитрів В. М., які уже неодноразово допомагали у проведенні таких конкурсів.

За підсумками журі учениця 11 класу Труханівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, член Труханівського шкільного лісництва ДП «Сколівське лісове господарство» Максимів Руслана, посіла почесне ІІ місце (номінація «Лісівництво») і була нагороджена дипломом департаменту освіти і науки ЛОДА, а вчитель біології - керівник проекту – Хомин Ольга Володимирівна - подякою департаменту освіти і науки ЛОДА.

Виступи конкурсантів показали, що в загальноосвітніх навчальних закладах області проводиться значна дослідницька та практична природоохоронна робота.

ДП «Сколівське лісове господарство»
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління