Відбулись аукціонні торги

3 Червня 2016р, Новини. Прес-служба

2 червня 2016 року на Товарній Біржі «Львівська Універсальна» відбулись аукціонні торги деревиною державних лісогосподарських підприємств заготівлі третього кварталу 2016 року. Торги проходили на «Арена Львів» у великому зручному конференц залі.

Перед початком торгів виступив заступник начальника – головний інженер Львівського ОУЛМГ Ю. Громяк, який розказав учасникам торгів про зміни в недалекому майбутньому правил торгівлі необробленою деревиною. На протязі останнього часу дуже активно серед учасників лісового ринку обговорювався проект «Положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених».

Основі відмінності нового Положення:

- Загальні аукціонні торги для резидентів України проходять у дві торгові сесії. До участі у першій торговій сесії допускаються покупці, виробничі потужності яких розміщені на території відповідної області. На першу торгову сесію продавці виставляють п’ятьдесят відсотків обсягу лісоматеріалів необроблених, передбачених до заготівлі відповідного кварталу без урахування обсягу, який був виставлений на спеціалізовані аукціонні торги, але з урахуванням нереалізованого обсягу лісоматеріалів необроблених на спеціалізованих аукціонних торгах відповідного кварталу.

- До участі у другій торговій сесії допускаються усі суб’єкти господарювання, які мають деревообробне виробництво та виробництво деревного біопалива.

- Додаткові аукціонні торги проводяться в електронній формі щоквартально в одну сесію.

Самі аукціонні торги проходили в дуже напруженій обстановці. Надзвичайно напружено, як завжди, проходили торги по пиловнику дубовому та буковому. На жаль, частину лотів прийшлося знімати з торгів через необгрунтоване підняття цін по них. Великим попитом користуються на ринку пиловники сосни та ялини.

Загалом на аукціонних торгах продалось 70,6% лісоматеріалів від виставленого обсягу.

Подаємо основні показники аукціонних торгів 02.06.2016 р. по продажу необробленої деревини з поставкою у третьому кварталі поточного року:

1. Обсяги виставлених лотів на продаж – 56 032,00 м3

2. Початкова вартість виставлених на продаж лотів – 64 682 168.80 грн.

3. Обсяги реалізованих лотів – 39 579,00 м3

4. Продажна вартість реалізованих лотів – 52 540 110,40 грн.

5. Перевищення ціни по відношенню до стартової ціни лотів (виторг) – 3
022 630,00 грн.

6. Укладено та зареєстровано біржових угод купівлі-продажу
лісоматеріалів – 683 шт.

Кількість учасників торгів:

Покупців - 142

Продавців - 41

Гостей (запрошених) - 22

Керівники бірж західного регіону України – 8

Детальна інформація по результатах аукціонних торгах буде виставлена на нашому сайті після повного опрацювання результатів торгів.

Слідкуйте за нашими новинами.


Відділ лісових ресурсів, машин
та технологій Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління