Для вирощування продуктивних та стійких насаджень у лісовому господарстві розпочали використовувати наноматеріали

7 Червня 2016р, Новини. Прес-служба


За ініціативи державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України та провідними науковцями Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України реалізується проект з апробації ефективності застосування наноматеріалу Церію та лактобактерії Бацилус Касиї для стимулювання енергії проростання та схожості насіння основних лісотвірних деревних рослин, підвищення якості лісового садивного матеріалу та інтенсифікації лісовирощування.

Науково-педагогічними працівниками кафедри лісовідновлення та лісорозведення, під керівництвом завідувача кафедри, професора В.М. Маурера розпочато дослідження щодо впливу апробованих в експерименті речовин на посівну якість насіння і ріст сходів сосни звичайної, ялини європейської, ялиці білої, модрини європейської та інших видів.

За попередніми даними, отриманими доцентом кафедри А.П.Пінчуком, лабораторна енергія проростання насіння деревних рослин оброблених використаними в дослідженнях регуляторами на 20 - 25% вища, ніж контрольного. Дослідженнями також встановлено інтенсивніший ріст сходів обробленого насіння більшості видів.

Непересічні результати свідчать про можливий успіх і позитивний ефект для лісового господарства від використання наноматеріалу Церію та лактобактерії Бацилус Касиї.

Але про остаточний результат ще говорити рано, хоча розвиток даного напряму інтенсифікації лісовирощування для малолісної України є дуже перспективним і важливим.

Презентація результатів проведених науковцями досліджень запланована на 9 червня в рамках виставки АГРО 2016.

Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління