Електронний облік для всіх постійних лісокористувачів допоможе побороти тіньовий ринок деревини, - Христина Юшкевич

10 Червня 2016р, Новини. Прес-служба

Тимчасово виконуюча обов’язки Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич в інтерв’ю ІА «Укрінформ» розповіла про систему електронного обліку деревини, яка вже функціонує на підприємствах Держлісагентства та на сьогодні охоплює близько 99% всієї заготовленої деревини підприємствами відомства.

«При закупівлі деревини на лісосіці на кожну колоду має прикріплятися бирка, яка має свій номер і яка зареєстрована у системі електронного обліку. Окрім цього, на деревину ще видаватиметься сертифікат походження. Всі ці дані вводитимуться в єдину електронну базу, і ми зможемо відслідкувати, де заготовлялася деревина, куди вона рухається, хто її купив, якщо деревина, звісно, вирубана на лісосіках Держлісагентства. Більш того, з бирки за допомогою смартфона можна зчитати усю цю інформацію», - зазначила Христина Юшкевич.

За її словами, така система має бути запроваджена для всіх постійних лісокористувачів. «Ми хочемо одразу після запуску роботи такої системи для всіх постійних лісокористувачів видати спільний наказ з ДФС та МВС, аби і ці структури змогли долучитись до контролю над обігом деревини в Україні. Ми хочемо, щоб вона працювала, аби побороти тіньовий ринок деревини. Єдиний момент – Мінекономрозвитку хоче, аби електронна система обліку деревини була затверджена на законодавчому рівні», - повідомила т.в.о. Голови Держлісагентства.

Більш детально читайте в інтерв’ю за посиланням: http://www.ukrinform.ua/rubric-economics/2031862-hristina-uskevic-persij-zastupnik-golovi-derzagentstva-lisovih-resursiv.html

Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління