НАРАДА З ЛІСОВПОРЯДКУВАННЯ

21 Червня 2016р, Новини. Прес-служба

На базі ДП «Сколівське лісове господарство» відбулась нарада щодо проведення базового лісовпорядкування на землі державного лісового фонду двох лісогосподарських підприємств Сколівщини — ДП «Сколівське лісове господарство» та ДП «Славське лісове господарство». Участь в обговоренні взяли всі керівники структурних підрозділів (лісничі) підприємств, керівники лісовпорядчих партій «Ліспроекту». На нараду були запрошені представники Держгеокадастру Сколівського району, Сколівської райдержадміністації, громадськість.

Вступне слово було надано першому заступнику Львівського ОУЛМГ Целеню Я.П., який відмітив відкритість і прозорість проведення польових лісовпорядчих робіт, відповідність їх діючій нормативній базі. Особливої уваги у проведенні лісовпорядкування заслуговують ліси, що розташовані біля населених пуктів, навколо туристичних баз, території природно-заповідного фонду. Було озвучено важливість співпраці з громадами, щодо проектування лісогосподарських заходів на ревізійний період.

Директор ДП «Сколівське лісове господарство» Бойко О.З. відмітив значні зміни, які відбулися у державному лісовому фонді за попередній ревізійний період, а саме: розробка всихаючих смеречників, будівництво лісових доріг та зазначив важливість якісного проведення лісовпорядчих робіт з обов'язковою участю лісничих. З метою переходу на вибіркову систему господарювання і ведення наближеного до природи лісівництва важливим питанним у плануванні лісогосподрських заходів є обстеження урочищ і насаджень, де можливе проведення вибіркових способів рубань.

Головний інженер Львівської державної лісовпорядчої експедиції Копильців В.М., ознайомив присутніх з технічним завданням лісовпорядкування, озвучив основні методики і принципи проведення польових робіт. 

Головний інженер ВО «Ліспроект» Бокало І.М. відмітив важливість спільної роботи лісівників, таксаторів та землевпорядників щодо вирішення земельних питань, розподіл та закріплення кварталів лісництв за територіальним устроєм, зміни цільового призначення лісових ділянок відповідно до натурного обстеження.

При обговоренні було прийнято ряд змін щодо віку стиглості окремих лісотвірних порід, формуванні відомостей фонду лісовідновних рубок та рубок переформування, опису таксаційних показників ділянок, стійкості грунту. Окремо обговорено питання наявності та запасів недеревної продукції лісу (лікарська сировина, гриби, ягоди).

За підсумками наради прийнято рішення провести польові роботи лісовпорядкування на загальній площі 47,5тис.га на території двох лісогосподарських підприємств.


ДП «Сколівське лісове господарство»
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління