Делегація з Польщі відвідала національний природний парк «Сколівські Бескиди»

22 Червня 2016р, Новини. Прес-служба

Нещодавно відбувся візит делегації випускників інституту післядипломної освіти Аграрного університету, що знаходиться у Кракові (Польща) до національного природного парку "Сколівські Бескиди".

Делегацію очолив професор з лісогосподарського факультету Єжи Лєсінскі. Членами делегації були керівники та співробітники лісогосподарських підприємств з різних регіонів Польщі, а також співробітники лісовпорядних експедицій. Супроводжував цю делегацію представник Національного лісотехнічного університету (м.Львів) Куриляк Віктор Михайлович.

Метою візиту було ознайомлення із особливостями природоохоронної діяльності на прикладі Національного природного парку «Сколівські Бескиди». Особлива увага представників делегації була зосереджена на рідкісних видах лісових рослин, що є об’єктами європейської мережі охорони природи «Natura – 2000». Значний інтерес у польських лісівників викликав реліктовий буково-ялицевий деревостан, який досліджувався в рамках виконання проекту "Збереження карпатських пралісів", який впроваджується Українським товариством охорони птахів за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина). На їхню думку цей ліс потребує особливої охорони та проведення в ньому наукових досліджень на основі яких можна б було написати практичні рекомендації ведення лісового господарства для цього регіону.

Також учасники делегації відвідали озеро Журавлине, рекреаційну зону "Водоспад на р.Кам'янка" та адмінприміщення Сколівського лісництва.

За словами учасників делегації, короткий за часом візит був дуже плідний за кількістю отриманої інформації про природоохоронну, науково-дослідну, рекреаційну та еколого-освітню діяльність парку. Подібні візити сприяють обміну знаннями та досвідом з охорони природи між Україною та Європейським Союзом, а також є важливим підґрунтям для співпраці між окремими природоохоронними організаціями. Співробітники парку отримали запрошення відвідати лісогосподарські підприємства і природні парки у Польщі. Поляки відмітили добру організацію візиту співробітниками парку і їх високий професіоналізм у галузі охорони природи.


Василь Приндак,
заступник директора з наукової роботи
НПП "Сколівські Бескиди"
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління