Відбувся круглий стіл

2 липня 2016р, Новини. Прес-служба

З ініціативи громадської організації «Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Львівщини» відбулася зустріч із представниками деревообробних підприємств Львівської області. У зустрічі приймали участь начальник Львівського ОУЛМГ Дейнека А. М., керівництво ОКП ЛГП «Галсільліс» та ДП «Львівський військовий лісокомбінат». Від Львівської ОДА був присутній начальник департаменту економіки Филипів Р. С.

На зустрічі були обговорені питання максимального забезпечення сировиною деревообробників Львівської області. Начальник управління розказав, що за підсумками аналізу, проведеного за участі обласної адміністрації, є факт, що потреба по окремим діловим сортиментам у декілька раз перевищує фактичну їх наявність в сортиментній структурі лісогосподарських підприємств області. Це, в першу чергу, стосується пиловників дубового, букового та ялинового, кількість яких є меншою від заявленої потреби лише деревообробних підприємств Львівської області. А у загальних аукціонних торгах приймають участь і деревообробні підприємства із сусідніх областей України, що ще більше загострює ситуацію по забезпеченню сировиною місцеві підприємства.

У проекті «Положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених» передбачено проведення загальних аукціонних торгів у дві сесії:

-         На першу торгову сесію допускаються покупці, виробничі потужності яких розміщені на території відповідної області і продавці виставляють п’ятдесят відсотків обсягу лісоматеріалів необроблених, передбачених до заготівлі протягом відповідного кварталу;

- На другу торгову сесію допускаються усі субєкти господарювання, які мають деревообробне виробництво та виробництво деревного біопалива.

Даний проект пройшов усі етапи обговорення і зараз знаходиться на погодженні у відповідних державних структурах.

     Крім того, на зустрічі обговорювалось питання відносин покупців лісоматеріалів з Товарною Біржою «Львівська Універсальна». Найбільшою проблемою в роботі біржі є несвоєчасне повернення гарантійних внесків покупцям. У спільній нараді приймала участь юрист біржі Кожушко Л. В. Вона розказала про проблеми, які зараз виникли на біржі і запевнила усіх, що до кінця червня усі платежі (повернення гарантійних коштів покупцям, перерахунок коштів лісогосподарським підприємствам) будуть проведені в повному обсязі.

        Учасники аукціонних торгів висловили думку щодо зміни товарної біржі для проведення наступних загальних аукціонних торгів. Після прийняття рішення щодо товарної біржі, котра буде проводити аукціонні торги, буде вибрано новий, дієвий аукціонний комітет.

    У підсумку начальник Львівського ОУЛМГ Дейнека А. М. запевнив представників деревообробних підприємств Львівщини, що лісові господарства в першу чергу забезпечуватимуть сировиною місцевих виробників.

 

 

Відділ лісових ресурсів, машин

та технологій Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління