Народні депутати міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти" відвідали лісовий заказник «Чортові скелі» в ДП «Львівський лісгосп»

2 липня 2016р, Новини. Прес-служба

         В суботу, 02.06.2016р. народні депутати Олександр Черненко, Оксана Юринець, Леонід Ємець, члени між фракційного об’єднання «Єврооптимісти» в рамках робочої поїздки Львівською областю відвідали лісові насадження Винниківського лісництва ДП «Львівський лісгосп».

         Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, спільно із заступником голови Львівської облдержадміністрації Ростиславом Замлинським ознайомили депутатів з лісовим сектором області, та існуючими проблемами галузі.  Анатолій Дейнека, як представник депутатського корпусу обласної ради надав депутатам звернення облради, щодо необхідних реформ у лісовій галузі.

         Підчас проведення робочої зустрічі з екологічними активістами та лісівниками та науковцями Національного лісотехнічного Університету розглядалось питання законності та доцільності проведення рубок на території лісового заказника місцевого значення «Чортові Скелі».

         Представник всесвітньо фонду дикої природи WWF Анатолій Павелко виступав за заборону всіх рубок, зокрема діючих, на території всього заказника. Вході дискусії було з’ясовано, що існує ряд протиріч між екологічною доцільністю проведення рубок, та вимогами діючого лісового та природоохоронного законодавства.

         Підсумком зустрічі стало: рубки на території Винниківського лісництва проводяться відповідно до вимог чинного законодавства, тобто законні, проте окремі моменти в проведенні рубок суперечать екологічній доцільності, проте їх проведення не завдає шкоди, або така шкода є мінімальною.

         Учасники зустрічі спільно з народними депутатами дійшли висновків щодо необхідності удосконалення лісового законодавства, внесення змін до діючих законодавчих актів, а також прийняття нових.

 

Дана зустріч була організована Львівською обласною державною адміністрацією, Львівським ОУЛМГ за підтримки представництва Міжнародного фонду «Відродження», Кластеру деревообробки та меблевого виробництва за участі представників Національного лісотехнічного університету.

 

Прес-служба ДП «Львівський лісгосп»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління