На Львівщині відбулись змагання вальників лісу

11 липня 2016р, Новини. Прес-служба

08 липня 2016 року у Нивицькому лісництві ДП «Радехівське лісомисливське господарство» Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулися XVIII обласні змагання вальників лісу.

26 представників лісової галузі, серед яких 7 кандидатів збірної команди України та 5 юніорів демонстрували свою вправність у володінні бензопилою та доводили, що саме вони гідні називатися найкращими.

Змагання розпочалися після урочистого відкриття та спільної молитви. Серед запрошених гостей цього заходу були присутні: перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, голова Товариства лісівників України Олександр Яресько, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, голова Радехівської РДА Тарас Калита, заступник голови Радехівської районної ради Василь Кутенський, мер м. Радехів Степан Коханчук, ветеран лісового господарства, заслужений лісівник України Павло Залужний, отець Іван та ін.

Учасники змагалися у п’яти номінаціях: звалювання дерев; обрізання сучків; монтаж нового ланцюга; розкряжування стовбура комбінованим різом та точність розкряжування.

Кращим серед представників державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ у загальному заліку став вальник лісу Заболотцівського лісництва ДП «Бродівське ЛГ» Прийма Ігор Васильович, який набрав 1267,6 балів. На другому місці вальник лісу Суходільського лісництва ДП «Бібрське ЛГ» Якимів Михайло Йосипович. Його результат - 1243,4 бали. На третьму місці вальник лісу Розлуцького лісництва ДП «Турківське ЛГ» Дзондза Роман Михайлович з результатом - 1137,5 балів.

Кращими з окремих видів змагання стали на етапі:

- «звалювання дерев» – представник ДП «Бібрське ЛГ» Якимів Михайло Йосипович, який набрав 567 балів з 660 можливих;

- «обрізання сучків» – вальник лісу ДП «Славське ЛГ» Сита Михайло Васильвич із 385 балами з 400 можливих;

- «монтаж нового ланцюга» – вальник лісу ДП «Турківське ЛГ» Дзондза Роман Михайлович (97 балів);

- «розкряжування стовбура комбінованим різом» – вальник лісу ДП «Бібрське ЛГ» Якимів Михайло Йосипович (191 бал);

- «точне розкряжування» – вальник лісу ДП «Золочівське ЛГ» Піхоцький Мирон Васильович (207 балів).

Цього року, з метою популяризації професії «вальника лісу», у змаганнях взяли участь три юніори державних лісогосподарських підприємств області. Найвправнішим з них виявився вальник лісу ДП «Славське ЛГ» Маркович Михайло Михайлович з результатом 1092,7 балів. Другим став представник ДП «Сколівське ЛГ»  Рибак Василь Васильович. Його результат 1006,8 бали. На третьому місці представник ДП «Дрогобицьке ЛГ» Курик Андрій Олегович з результатом 681,5 балів.

Переможці обласних змагань будуть представляти Львівщину на республіканських змаганнях, які відбудуться  26.08.2016 року на базі ДП «Тетерівське лісове господарство» Київського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Серед кандидатів галузевої збірної України, яка захищатиме честь держави на 32-му світовому чемпіонаті вальників лісу, який відбудеться 8-11 вересня в м. Вісла (Польща), найкращий результат у категорії  «професіонал» показав майстер лісу Нивицького лісництва  ДП «Радехівське ЛМГ» Кухта Володимир Романович, який набрав у загальному заліку 1543,5 балів. На другому місці із результатом 1448,7 балів представник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Журавель Сергій В’ячеславович. Третє місце зайняв з результатом 1442,4 балів представник Сторожинецького лісового коледжу Слюсарчук Віталій Васильович.

Переможці змагань були  нагороджені грамотами, цінними подарунками і грошовими преміями не тільки від організаторів, а й від фірм-партнерів  «Husqvarna», «STIHL» та ін.

При підведенні підсумків було відмічено високий рівень підготовки та організації змагань працівниками ДП «Радехівське ЛМГ», що сприяло їх успішному проведенню. На завершення усім учасникам змагань побажали, щоб про безпеку праці вони пам’ятали не лише на змаганнях, а й щоденно під час роботи в лісі.

 

Відділ лісових ресурсів, машин

та технологій Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління