На базі Любашовського надлісництва (Республіка Польща) відбулась конференція "Стихійні лиха і способи їх ліквідації"

4 листопада 2013р, Новини. Прес-служба

З дозволу Держлісагентства України заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Целень Я.П. та директор ДП «Рава-Руське лісове господарство» Савченко А.А. взяли участь у конференції «Стихійні лиха в лісах і способи їх ліквідації», яка проходила в м. Любашов (Республіка Польща).

Участь у конференції прийняли понад 6о чоловік, серед яких були директори надлісництв та їх заступники, а також приватні особи, які надають послуги з лісозаготівельних робіт.

У виступах доповідачі повідомили, що 21-26 січня 2013р в лісах Регіональної дирекції державних лісів у Кросно при температурі -4 до -8оС та сильному дощі пройшло обледеніння дерев, внаслідок якого було пошкоджено 125 тис.м3 деревини, в основному соснових та березових насаджень віку молодняків та середньовікових.

 

З приводу розробки пошкоджених насаджень Генеральною дирекцією Державних лісів Польщі, а також Регіональною дирекцією Державних лісів у Кросно, було проведено 5 нарад та конференцій за участю лісівників-практиків, науковців, екологів, підприємців, які надавали послуги по розробці пошкоджених насаджень та засобів масової інформації.

До розробки пошкоджених насаджень Любашовського надлісництва було залучено 8 інших надлісництв. Для ліквідації наслідків стихії задіяно близько 30-ти одиниць техніки, в тому числі «FORVARDER» (1шт.), «LKT-80» (22шт.) та лісові трактори і механізми. На даний час освоєно біля 100 тис.м3 пошкодженої деревини.

 

В другій половині дня усі учасники конференції ознайомились з роботою «FORVARDERА» та «FORVESTERA» на пошкоджених ділянках, а також відбулися зустрічі та переговори з приватними особами, які займаються лісозготівлями. Зокрема, є зацікавленість останніх щодо лісозаготівель в лісах ДП «Рава-Руське лісове господарство» Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління