Лісівники Львівщини підвели підсумки роботи за 9 місяців 2013 року

6 листопада 2013р, Новини. Прес-служба

05 листопада відбулось засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства під головуванням начальника управління Андрія Тирчика, за участі членів колегії та директорів державних лісогосподарських підприємств.

На розгляд порядку денного було винесено наступні питання: підсумки роботи підприємств управління за 9 місяців 2013 року, формування деревостанів при здійсненні рубок формування і оздоровлення лісів, ефективність використання лісосировинних ресурсів підприємствами Львівського ОУЛМГ.

Про підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств управління за 9 місяців 2013 року колегію інформував перший заступник начальника – головний лісничий управління Дейнека А.М. Він повідомив, що загальні обсяги відтворення лісів по управлінню за 9 місяців поточного року склали 2491 га, з них на площі 1230 га створено лісові культури, а природне відновлення лісів забезпечене на площі 1254 га, або 51%. Крім того, на деградованих і малопродуктивних землях створено 7 га нових лісів. 

Лісогосподарськими підприємствами управління за період з початку року заходи з поліпшення якісного складу лісів проведені на площі 12682 га, в тому числі догляди за молодняками проведено на площі 2737 га.

Станом на 01.10.2013р. в лісах галузі виникло та ліквідовано 3 пожежі на площі 0,80 га. Середня площа однієї пожежі становить 0,27 га. 

За період з початку року зареєстровано самовільної рубки лісу загальною кубомасою 2044 кбм. Відсоток виявлених лісопорушників становить 25%. 128 випадків про незаконну рубку загальною кубомасою 1370 кбм деревини направлено в райвідділи міліції та районні прокуратури для розслідування і притягнення винних до відповідальності. 11 випадків загальною кубомасою 58 кбм передано на розгляд в суди.

Станом на 01.11.2013р. лісогосподарськими підприємствами споруджено 80,1 км земляного полотна, облаштовано дорожнім покриттям 60 км доріг. Обсяг реалізації продукції за 9 місяців 2013 року склав 268,9 млн. грн., що складає 115,3% до відповідного періоду минулого року.

Підсумовуючи свій виступ доповідач наголосив керівникам лісогосподарських підприємств на необхідності інтенсивно продовжувати роботи по підготовці ґрунту під лісові культури 2014 року, адже погодні умови є сприятливими, а також активізувати роботу рейдових бригад на предмет виявлення порушників правил пожежної безпеки, незаконних рубок та браконьєрства.

По другому питанні «Формування деревостанів при здійсненні рубок формування і оздоровлення лісів» присутніх ознайомив заступник начальника управління Целень Я.П. Він зазначив, що щорічні завдання щодо обсягів формування і оздоровлення лісів встановлюється за матеріалами лісовпорядкування та уточнюються за результатами обстеження стану деревостанів. За 9 місяців поточного року підприємствами проведено рубки формування і оздоровлення лісів на площі 12682га. Рубки догляду в молодняках проведені на площі 2737га.

З метою попередження небажаної зміни породного складу насаджень з головних порід на другорядні, обласним управлінням взято на постійний контроль якість та своєчасність проведення рубок догляду в молодняках. Загальна площа молодняків віком до 15 років по обласному управлінні складає 37239га. На протязі 2012-2013 років спеціалістами обласного управління перевірено 1614га, що становить 4% до загальної площі. За 9 місяців поточного року виправлено 754га молодняків віком до 15 років, що становить 133% до запланованого.

З питанням «Ефективність використання лісосировинних ресурсів підприємствами Львівського ОУЛМГ» виступив головний інженер Гром’як Ю.О. Він відмітив, що за звітний період від рубок головного користування заготовлено 206,85 тис. куб. м лісоматеріалів круглих. Обсяг заготівлі пиловників становить 157,6 тис. куб. м, або 39,02 % від загальної заготівлі деревини при наявних 32,93% відповідно до результатів відводів. Вихід фанерної сировини по облуправлінню склав 3,05% при плані 2,55%. Однак, не зважаючи на в цілому задовільні показники використання лісосировинних ресурсів, в роботі окремих лісогосподарських підприємств мають місце недоліки та упущення. По даному питанню директорам підприємств доручено здійснити детальний, всебічний аналіз стану ефективності використання лісосировинних ресурсів та забезпечити безумовне виконання сортиментного плану рубок.

Окрім цього, на колегії було розглянуто ряд інших нагальних питань. Зокрема, начальник відділу фінансового обліку та звітності Лесів М.Є. звернув увагу керівників підприємств на необхідності оптимізації структури бухгалтерської служби. Начальник відділу лісових ресурсів, машин та технологій Коновалець І.Л. проінформував колегію про роботу підрозділів по виробництву дров колотих паливних та їх реалізацію кінцевим споживачам.

У своєму виступі начальник відділу мисливського господарства Бурмас В.Р. повідомив, що на Львівщині розпочався сезон полювання на копитних звірів та закликав приділяти посилену увагу дотриманню правил полювання в мисливських угіддях області.

По завершенні виступів доповідачів начальник управління Андрій Тирчик довів до відома присутніх питання, які розглядалися на колегії Держлісагентства України. Зокрема, він акцентував увагу директорів лісогосподарських підприємств на питаннях передачі земель лісового фонду та цілісних майнових комплексів Міністерства оборони України до сфери управління Держлісагентства України.

За підсумками розгляду питань порядку денного прийнято проекти постанов та дано ряд доручень керівникам лісогосподарських підприємств.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління