Держлісагентство відстоюватиме фінансування галузевих підприємств Півдня та Сходу України з держбюджету

12 вересня 2016р, Новини. Прес-служба

Т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич розповіла про проблеми державного фінансування галузі та відстоювання позиції відомства щодо забезпечення матеріальною підтримкою південно-східних підприємств лісового господарства під час виїзної наради, що відбулася 7-8 вересня на Івано-Франківщині.

«Цього року за всю історію існування лісогосподарської галузі в Україні вона не була профінансована державою. Я не говорю про необхідність фінансування підприємств, які можуть вести господарську діяльність. За рахунок таких підприємств лісова галузь щорічно сплачує до бюджетів усіх рівнів понад 3,5 мільярди гривень при щорічному обороті коштів у 14 мільярдів гривень. Однак я буду відстоювати ту позицію, що південно-східний регіон, який є менш залісеним, де ліси мають захисну функцію, має дотуватися і бути на утриманні державного бюджету», - зазначила Христина Юшкевич.

За її словами, зараз спільно з Міністерством фінансів вивчається, який механізм буде доречно застосувати з 2017 року. На сьогодні концепція фінансування галузі на 2017-2021 рр. передбачає певні зміни і вже розроблена, погоджена Міністерством аграрної політики та продовольства і направлена до Мінфіну. «Ми достатньо віддаємо у бюджет, з якого, наприклад, 450 мільйонів гривень можна виділити для південно-східних областей, тобто перерозподілити з тих коштів, які заробляють наші ж підприємства», – заявила Христина Юшкевич.

Т.в.о. Голови Держлісагентства також зауважила, що наразі всі лісогосподарські підприємства забезпечують себе самостійно – а це і видатки на охорону праці, і на устаткування, і на заробітну плату співробітникам.

«Заробітна плата на наших підприємствах є досить високою, адже співробітники лісового господарства мають пишатися своєю професією і не бути зацікавленими у покритті незаконної діяльності», – додала Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління