Разом проти незаконних рубок

13 вересня 2016р, Новини. Прес-служба

12 вересня 2016 року відбулася розширена нарада під головуванням голови Львівської обласної державної адміністрації Синютки О.М. за участю керівників правоохоронних, природоохоронних органів, постійних лісокористувачів, громадських організацій та засобів масової інформації.

З інформацією про незаконні рубки на підприємствах Львівського ОУЛМГ виступив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Дейнека А.М., який доповів, що за 8 місяців 2016 року в лісогосподарських підприємствах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства виявлено 433 випадки самовільних рубок, загальною кубомасою 2219м3 деревини, сума шкоди завдана лісовому господарству становила 11463,4тис.грн., в тому числі виявлено Державною лісовою охороною 424 випадки (98%) самовільних рубок, загальною кубомасою 1828м3 (82%) деревини, сума шкоди завдана лісовому господарству становила 8778,7тис.грн. (76%).

Станом на 1 вересня 2016 року лісогосподарськими підприємствами управління передано 215 матеріалів загальною кубомасою 1915м3 деревини до правоохоронних органів, сума шкоди становила 10148,8 тис.грн.

Львівським ОУЛМГ та ГУ МВС України у Львівській області розроблені «Спільні заходи щодо боротьби з незаконними рубками і попередження нелегального використання деревини», якими передбачено проводити спільні рейди з охорони лісів від незаконних рубок, інших лісопорушень з метою оперативного розслідування та оформлення матеріалів, притягнення порушників до відповідальності і відшкодування нанесених державі збитків.

На сьогоднішній день рейдовими бригадами лісогосподарських підприємств проведено 745 рейдів, складено 267 протоколів на лісопорушників.

З початку 2016 року спеціалістами Львівського ОУЛМГ проведено 33 перевірки лісогосподарських підприємств. Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено 5 планових та 8 позапланових перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Про роботу правоохоронних органів по боротьбі із незаконними рубками та корупційними діяннями виступили керівники силових структур області.

За неналежну охорону лісу від самовільних рубок звільнено із займаних посад 10 працівників лісогосподарських підприємств 3 лісничих та 7 майстрів лісу (інформація в додатку №1).

До дисциплінарної відповідальності притягнуто 44 посадові особи лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ, а саме 1 директор, 2 головні лісничі, 3 інженери, 11 лісничих, 2 помічники лісничих, 25 майстрів лісу (інформація в додатку №2).

З метою попередження незаконних рубок та здійснення громадського контролю за лісогосподарською діяльністю лісогосподарських підприємств області, видано розпорядження Львівського ОУЛМГ від 01.12.2015 №18 «Щодо механізмів громадського контролю в лісогосподарських підприємствах Львівського ОУЛМГ». Львівською обласною радою прийнято рішення №77 від 16.02.2016 «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області» в усіх лісогосподарських підприємствах області.

1 червня 2016 року Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства підписано меморандум «Про партнерство та співробітництво для зменшення рівня корупційних ризиків у лісовому секторі Львівської області».

За результатами наради вирішено посилити міжвідомчу координацію по боротьбі із незаконними рубками в лісах усіх користувачів області.


Відділ охорони, захисту лісу та
мисливського господарства
Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління