У Романівському лісництві заклали новий розсадник

15 вересня 2016р, Новини. Прес-служба

13 вересня біжучого року в Романівському лісництві введено в експлуатацію новий розсадник площею 0,5 га на якому планується вирощувати 150-200 тисяч посадкового матеріалу. Розсадник буде мати 3 відділення посівне, шкільне та відділення зеленого живцювання. В посівному відділенні заплановано вирощувати 1-3 річні сіянці дуба, бука, клена, липи, горобини, вишні, черешні, та інших порід, які будуть використані для посадки в лісі. В шкільному відділенні заплановано вирощувати саджанці як лісових порід так і порід, які використовуються для озеленення такі як, туї різних видів, самшит, спіреї, калина, горобина чорноплідна, кипарисовики, тис ягідних та інші породи, які використовуються для озеленення та в садово-паркових господарствах. Значна частина садивного матеріалу надається для озеленення в порядку благочинної допомоги школам, церковним громадам, сільським та міським радам, природоохоронним організаціям.

Окреме відділення заплановане для зеленого живцювання метою якого є вирощування посадкового матеріалу із живців (черенків) як для потреб лісового господарства, так і потреб озеленення.

Частину площі даного розсадника заплановано використати для вирощування посадкового матеріалу із закритою кореневою системою, що дасть змогу проводити посадку протягом всього року.

Поблизу розсадника створено водойму, що дасть можливість організувати полив розсадника в засушливу пору року.

Загалом введення в експлуатацію цього розсадника дасть змогу повністю забезпечити Романівське лісництво посадковим матеріалом для заліснення площ вирубок, ремонту та доповнення площ посадок попередніх років, а також реалізації декоративного посадкового матеріалу, що дасть додаткові фінансові надходження для лісгоспу.

Головний лісничий

ДП «Бібрський лісгосп»


М.Пилипів

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління