Проведення заходів на виконання програми по реінтродукції зубра європейського в Сколівських Бескидах

12 листопада 2013р, Новини. Прес-служба

В національному природному парку «Сколівські Бескиди» вже 4 рік поспіль успішно діє "Програма реінтродукції бізона європейського (зубра) в Сколівських Бескидах (Українські Карпати) на період до 2015 року".

Мета програми полягає у відновленні оптимальної за чисельністю субпопуляції зубрів на території Сколівських Бескид з подальшим формуванням транскордонної демографічно стабільної метапопуляції зубрів у східній частині Карпат та забезпеченні комплексних довготривалих наукових досліджень за процесом реінтродукції зубра. На виконання цієї програми у 2010-2011рр. було завезено 11 зубрів з Німечини та Австрії.


Як повідомив заступник директора з наукової роботи НПП «Сколівські Бескиди» Василь Приндак, за зубрами ведеться постійний контроль з боку науковців та ветеринарів. На виконання програми у жовтні місяці цього року було проведено дезінфекцію підгодівельних майданчиків для підгодівлі зубрів у осінньо-зимовий період. Також працівниками Сколівської ветеринарної лікарні проведено дегельмінтизацію стада зубрів.

Науковий супровід проекту здійснили Інститут екології Карпат НАН України (заступник директора з наукової роботи Оксана Марискевич) і Музей та Інститут зоології Польської академії наук (Каетан Пежановський).

Для підгодівлі зубрів в зимовий період виділено кошти із Обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, за які було проведено закупівлю кормів. На даний час підгодівлю розпочато, зубри охоче поїдають соковиті корми. В їхній раціон входить сіно, солома, капуста, комбікорм, бур'як кормовий.

На сьогоднішній день стадо уже нараховує 16 особин.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління