Відбулась робоча зустріч

23 вересня 2016р, Новини. Прес-служба

22 вересня поточного року відбулась робоча зустріч керівництва Львівського ОУЛМГ та ОКСЛГП "Галсільліс" з Громадською організацією “Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Львівщини”. Зустріч відбулась з ініціативи громадської організації.

Голова асоціації Когут М. В. розказав присутнім про засідання комітету Верховної Ради з питань промислової політики, в якому він брав участь. На комітеті розглядалось питання відміни мораторію на експорт круглої деревини з України. Після обговорення, було прийнято рішення не відміняти прийнятих раніше Законів.

На зустрічі асоціацією піднімалось питання про першочергове забезпечення сировиною місцевих деревообробників. Відмічалось, що в області не вистачає сировини, особливо цінних порід дуба, бука та ялини, для місцевих деревообробних підприємств, а в аукціонних торгах беруть участь підприємства з інших областей. Це призводить до значного підняття цін на сировину. Тому, асоціацією пропонується не знімати обмеження на збільшення початкової ціни – при збільшенні ніж на 50% початкової ціни лот знімається з торгів.

Начальником обласного управління Дейнекою А. М. відмічено, що на даний момент державні лісогосподарські підприємства реалізовують деревину на аукціонних торгах згідно Наказу 42 Держкомлісгоспу України. На протязі останнього року розроблено Проект Положення про реалізацію деревини, де передбачено проводити основні аукціонні торги у дві сесії: перша - для підприємств, які працюють у відповідній області, друга – для усіх інших підприємств. Цей проект Положення пройшов обговорення з громадськістю, деревообробниками і поданий на затвердження.

Однак, на сьогодні деякими політичними силами у Львівській обласній Раді виноситься ідея встановити мораторій на заготівлю деревини на 25 років по усій області. Це може призвести до непоправних втрат не тільки в екологічному аспекті, а і в економічному. Деревообробна галузь Львівщини може залишитись без сировини. Тому, відмітив Дейнека А. М., асоціація також повинна висловитись з цього приводу на сесії Львівської обласної Ради 27 вересня 2016 р. В даному випадку не можна стояти осторонь і надіятись на те, що цього не станеться.

На зустрічі була присутня генеральний директор Товарної Біржі “Львівська Універсальна” Пігуляк М. І. Вона відмітила, що біржею проводиться робота щодо вдосконалення проведення аукціонних торгів, щомісячно проводяться додаткові аукціонні торги. Все це робиться з метою першочергового забезпечення сировиною місцевих деревообробників.

На завершення начальник Львівського ОУЛМГ запевнив усіх присутніх представників деревообробних підприємств, що лісогосподарськими підприємствами вся сировина, що заготовлюється, буде виставлена на аукціонні торги. Окрім цього, працюємо над тим, щоб був прийнятий новий проект Положення про реалізацію необробленої деревини.


Відділ лісових ресурсів, машин
та технологій Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління