Ліс починається з насіння

10 жовтня 2016р, Новини. Прес-служба

Ліси Львівщини посідають важливе місце в системі забезпечення еколого – економічної безпеки країни, тому існує закономірна необхідність у їх збереженні і відтворенні. Для своєчасного та якісного відновлення лісів після рубок головного користування необхідно створювати високоякісну постійну лісонасінневу базу.

Правильне ведення лісонасінневої справи – запорука створення високопродуктивних, стійких насаджень.

Провідну роль в забезпеченні якісним насінням виконують добре сформовані та доглянуті постійні лісонасінневі ділянки.

Заготівля насіння для майбутніх лісів в лісгоспі проводиться на об’єктах постійної лісонасінневої бази. З цією метою в лісгоспі створено та активно використовують генетичні резервати дуба на площі 46 га, бука – 270 га та постійні лісонасінневі ділянки бука лісового на площі 115 га, дуба звичайного – 83 га.

Щоб забезпечити потребу в насінні модрини, в біжучому році в лісгоспі заклали 3 га нових плантацій модрини європейської.

Для потреб лісовідновлення в лісгоспі щороку вирощується від 800 тисяч до 1 млн. сіянців та саджанців, а для цього необхідно попрацювати, щоб заготовити необхідну кількість лісового насіння.

Зокрема, в біжучому році плануємо заготовити 4000 кг жолудя, 100 кг насіння бука, 30 – 40 кг насіння модрини та смереки, певну кількість насіння кісточкових та ягідних дерев та кущів.

В даний час наступив період масового дозрівання насіння основних лісоутворюючих порід і лісівники Бібрського лісгоспу активно взялись за заготівлю лісового насіння.

Зокрема, почалась заготівля шишок модрини, заготівля жолудя дуба звичайного та насіння бука. Перші 300 кг жолудя дуба звичайного в Романівському лісництві вже поповнили запаси насіння, яке буде висіяне в розсадниках лісгоспу в 2017 році.

ДП «Бібрський лісгосп»
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління