Відбулось перше засідання Ради лісового сектору

12 жовтня 2016р, Новини. Прес-служба

Розпорядженням голови Львівської ОДА Синютки О. М. від 11 травня 2016 року за № 265/0/5-16 було створено Раду лісового сектору при обласній державній адміністрації. До складу Ради лісового сектору входить 21 учасник. Серед них представники влади, бізнесу, екологічних організацій, науковці, ЗМІ, біржовики, громадські організації.

Рада лісового сектору при обласній державній адміністрації є постійно діючим колегіальним консультативно-дорадчим органом, утвореним для напрацювання стратегічних підходів для підвищення ресурсоефективності використання лісових ресурсів області та здійснення громадського контролю над впровадженням підходу, підвищення доданої економічної вартості із одиниці обсягу заготовленої деревини, підвищення якості та кількості робочих місць у секторі та забезпечення освоєння максимального обсягу енергетичних ресурсів на основі твердого палива без нанесення шкоди довкіллю.

Сьогодні, 12 жовтня 2016 року було проведено перше його засідання. Було обрано голову Ради – Замлинського Р. Т. – першого заступника голови Львівської ОДА, двох заступників: Кійко О. А. – завідувач кафедри технологій меблів і виробів з деревини Національного лісотехнічного університету України та Дейнеку А. М. – начальника Львівського ОУЛМГ; секретарем обрано Филипів Р. С. – директора департаменту економічної політики Львівської ОДА.

На засіданні були окреслені основні напрямки роботи Ради на найближчий період. Дейнека А. М. довів до відома учасників зібрання про початок розробки програми розвитку лісового господарства області на 2017 – 2021рр. Сесією обласної Ради 27 вересня 2016 р. розглянуто питання ведення лісового господарства у Львівській області і прийнято рішення «Про впорядкування лісокористування у Львівській області та внесення доповнень та рішень до рішення обласної ради від 16.02.2016 р. №77 «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області».

На засідання Ради лісового сектору було запропоновано на протязі місяця часу напрацювати інформаційну довідку про роботу підприємств лісового сектору за останні 10 років. Зробити аналітику по цінах в розрізі сортиментів, що реалізуються переробникам на аукціонних торгах. Окрім цього, потрібно зробити баланс деревини по області: наявні ресурсів від заготівлі по усіх постійних лісокористувачах та потреба в сировині в розрізі легально працюючих деревообробних підприємствах.

Підсумовуючи засідання, голова Ради Замлинський Р. Т. побажав усьому складу Ради плідної праці та системності у роботі.

Відділ лісових ресурсів, машин
та технологій Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління