Заготівля лісового насіння триває

31 жовтня 2016р, Новини. Прес-служба


Восени працівники лісових господарств чималу увагу приділяють питанням збору лісового насіння, щоб потім мати змогу вирощувати саджанці основних лісоутворюючих порід.

Від якісного насіння залежить отримання належного посадкового матеріалу та створення молодих лісових насаджень. Тому зараз лісівники та члени шкільних лісництв активно зайняті заготівлею. Учні шкільних лісництв не тільки допомагають лісівникам, а в процесі збирання лісового насіння ширше знайомляться з лісом та вчаться оберігати його та примножувати.

Забезпечення лісового господарства високоякісним насінням дерев і чагарників з цінними спадковими властивостями в достатньому обсязі можливе за наявності постійної лісонасінної бази (ПЛНБ) та чіткої організації збору лісонасінної сировини, його переробки і зберігання. На підприємстві насіння дуба звичайного заготовлюється на ПЛНД Товщівського лісництва.

Середні зразки заготовленого насіння лісгоспи відправляюь на перевірку у Львівську державну зональну лісонасіннєву інспекцію. Після перевірки даного насіння видається посвідчення про його якість, кондиційність та призначення до висівання у господарстві.

Насіння, яке пройшло перевірку на якість, висівається у лісові розсадники лісництв.

На даний час лісгоспом зібрано насіння дуба – 200 кг, бука – 10 кг, горіха – 20 кг, каштана – 10 кг.

На 2016 рік по ДП «Львівський лісгосп» заплановано збір насіння дуба – 130 кг, горіха – 19 кг, каштана – 6 кг, сосни – 1 кг та модрини – 1 кг. Заготівля лісового насіння триває.


ДП «Львівський лісгосп»

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління