Відбулась робоча зустріч

10 листопада 2016р, Новини. Прес-служба

Вчора, 9 листопада в приміщенні Львівського ОУЛМГ відбулась зустріч керівництва Львівського ОУЛМГ та ОКСЛГП «Галсільліс» з активістами Громадської організації «Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Львівщини». Основне питання – забезпечення сировиною місцевих переробників деревини. Значна напруга в забезпеченні сировиною є серед переробників дуба. Потреба в дубовій сировині серед переробників лише Львівської області в декілька разів перевищує наявність самої сировини. А на аукціонні торги заходять покупці і з інших областей.

На зустрічі піднімалось питання до лісогосподарських підприємств щодо обов’язковості виставлення усієї сировини на аукціонні торги, мінімізації прямих угод. Були окремі питання щодо отримання придбаної на торгах лісопродукції.

Було відмічено, що зі сторони постійних лісокористувачів (Львівське ОУЛМГ та ОКСЛГП «Галсільліс») на аукціонні торги виставляється уся сировина, що планується до заготівлі у відповідному кварталі, передбачена Наказом №42 Держкомлісгоспу України. Баланс сировини, що заготовлюється у державних лісогосподарських підприємствах завжди виставляється на сайті Львівського ОУЛМГ. По цьому балансу можна побачити усі напрямки використання заготовленої деревини.

Крім цього, представники асоціації просили не проводити біржових торгів, а лише аукціонні. Додаткові торги, які проводяться щомісячно у Львівській області, проводились останнім часом як аукціонні. На зустрічі домовились про продовження проведення щомісячних додаткових аукціонних торгів.

Піднімалось питання щодо обмеження росту стартової ціни більше ніж на 50%. Також дійшли до спільної думки залишити це обмеження і на наступні аукціонні торги.

Основні аукціонні торги деревиною заготівлі першого кварталу 2017 року згідно графіку затвердженого Державним агентством лісових ресурсів України у Львівській області повинні відбутись 28 листопада поточного року. Однак, у зв’язку з введенням в дію нових санітарних правил, що унеможливлює своєчасно сформувати лісосічний фонд 2017 року, невизначеністю в податковому законодавстві на 2017 рік, що не дає змоги сформувати реальні ціни на лісопродукцію, яка буде реалізовуватись у першому кварталі 2017 року, Львівське ОУЛМГ звернулось в Держагентство лісових ресурсів України з проханням перенести аукціонні торги на 15 грудня поточного року.

Представники бізнесу звернулись з проханням провести перед основними аукціонними торгами розширену зустріч усіх деревообробників Львівщини з директорами лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ та ОКСЛГП «Галсільліс». Попередньо погодили термін такої зустрічі на початку грудня цього року.

Відділ лісових ресурсів, машин
та технологій Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління