Інформація про лісокультурне виробництво ДП «Боринське лісове господарство»

11 листопада 2016р, Новини. Прес-служба


Осінь - пора, коли лісівники підводять підсумки лісокультурної діяльності за поточний рік. А зроблено на благо природи чимало. Лісівники добре знають, що ліс – це зелені легені нашої планети, зелений щит життя. Тому, висаджувати та доповнювати лісові насадження слід постійно.

Цьогоріч ДП «Боринське лісове господарство» провело відтворення лісів на площі 118 га, з них на 27 га створено лісові культури, а на 91 га проведено заходи по збереженню природного поновлення. Проведено догляди за лісовими культурами в переводі на однократний, шляхом проведення рихлення та обжинки на площі 228 га. На площі 21 га проведено доповнення та ввід недостаючих порід.

На протязі жовтня місяця лісівниками підприємства проведено обстеження незімкнутих лісових культур, природного поновлення, здійснено інвентаризацію посівів та шкілок розсадників. 

У лісорозсаднику вирощено 301,4 тис.шт. стандартних сіянців головних лісоутворюючих порід (ялиці білої, модрини європейської, клена-явора, бука лісового та інші).

В шкільних відділеннях вирощено понад 20 тис.шт. стандартних саджанців: туї західної, ялиці білої, самшиту вічнозеленого та інших.

Згідно з наявними даними про інвентаризацію лісових культур одно-, дво- та трирічного віку восени проінвентаризовано 78 га лісових культур. З них І класом якості – 12 га, ІІ класом – 66 га.

Всього незімкнутих лісових культур в лісовому фонді лісгоспу обліковано на площі 254 га. Згідно вимог нормативних актів лісового законодавства, 64 га лісових культур переведено в покриті лісовою рослинністю землі. Також переведено ділянки природного поновлення у вкриті лісовою рослинністю землі, на яких є достатнє природне поновлення головних лісоутворюючих порід на площі 123 га.

Для забезпечення господарства власним якісним садивним матеріалом для вирощування майбутніх лісів збір насіння проводили на об’єктах ПЛНБ (генетичних резерватах, та ПЛНД бука, ялиці та ялини). Всього заготовлено 680 кг лісового насіння, в тому числі основних лісоутворюючих порід:

- ялиці білої – 301,1 кг;

- смереки – 56 кг;

- клена-явора - 100 кг;

- бука лісового – 190 кг.

Частина насіння вже пройшло апробацію на чистоту та життєздатність у ВП «Львівська лісонасіннєва лабораторія». Заготовлене насіння буде висіяне в теплицях лісорозсадника, що забезпечить у майбутньому достатню кількість стандартного садивного матеріалу для створення високоякісних та стійких лісових масивів.

ДП «Боринське лісове господарство»
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління