Про прийняття нових Санітарних правил в лісах України

15 листопада 2016р, Новини. Прес-служба


Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 26.10.2016 року №756 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 липня 1995 року №555 і від 12 травня 2007 року №724».

Відповідно, Львівське ОУЛМГ листом від 14.11.2016р. №1727/02-ох зобов’язало керівників лісогосподарських підприємств управління провести навчання працівників державної лісової охорони новим Санітарним правилам в лісах України з прийняттям відповідних заліків та забезпечити їх неухильне виконання.

Текст зазначеної постанови опублікований в Офіційному віснику України 11 листопада 2016 року №87.

Цей документ жорстко регламентує проведення санітарних рубок, а дія Санітарних правил в лісах України поширюється на всіх лісокористувачів.

Суцільні санітарні рубки забороняються у різних видах заповідників, заказниках та національних парках, навколо місць гніздування рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення хижих та інших птахів.

Забороняється вирубування дуплястих, сухостійних, фаутних дерев для забезпечення представників фауни природним укриттям.

В інших категоріях лісів обмежено проведення суцільних санітарних рубок виключно моментами крайньої необхідності з обов’язковим відновленням лісів на цих вирубках.

До складу спеціальної комісії, що визначає доцільність призначення суцільної санітарної рубки, долучатимуть тепер представників органів місцевого самоврядування.

Для вибіркових санітарних рубок дерева під зруб нумеруватимуть, складатимуть нумераційну відомість із зазначенням породи, категорії технічної придатності деревини і підстави для відбору їх на рубку.

Дерева з дуплами залишатимуть для забезпечення лісової фауни природним укриттям.

Зберігатимуть і окремі повалені сухостійні дерева, які слугують середовищем існування та захисту інших об'єктів живої природи – про це робитимуть відмітку в матеріалах відводу та лісорубному квитку.

На територіях природно-заповідного фонду (крім хвойних молодняків за межами природних заповідників, заповідних зон і заповідних урочищ) залишатимуть неліквідну деревину обсягом не менше 30 куб. м. на один гектар.

Відділ охорони, захисту лісу та
мисливського господарства
Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління