Відбулась робоча зустріч

30 грудня 2016р, Новини. Прес-служба

    28 грудня 2016 року з ініціативи громадської організації «Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Львівщини» у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації відбулась зустріч переробників деревини Львівщини з керівництвом обласної державної адміністрації та Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.
    Зустріч проходила під головуванням першого заступника голови Львівської ОДА Замлинського Р. Т. за участю начальника Львівського ОУЛМГ Дейнеки А. М.
    Основною метою зустрічі було обговорити стратегію забезпечення переробників деревини Львівської області сировиною.
    Голова асоціації Когут М. В. розказав основні проблеми у забезпеченні сировиною деревообробних підприємств:
    - Недостатня кількість сировини, що виставляється на аукціонні торги;
    - Високі ціни на сировину;
    - Участь у аукціонах покупців з інших областей України.
    Начальник Львівського ОУЛМГ розказав про причини зростання цін на лісопродукцію, провів порівняння цін на аналогічні види продукції з іншими регіонами держави. Основини причинами зростання ціни є:
    - Зростання плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 14,1%;
    - Ріст мінімальної заробітної плати (3200 грн.) на 22 %;
    - Постійне зростання вартості паливо-мастильних матеріалів;
    - Ріст вартості надання послуг по заготівлі деревини;
    - Погіршення товарної структури лісосічного фонду.
    Недостатня кількість сировини на ринку Львівщини зумовлено перевищенням потреби основних сортиментів на переробку із самою наявністю цих же сортиментів під час заготівлі в основних постійних лісокористувачів Львівської області. Для наочності було продемонстровано баланс деревини на 2017 рік по Львівській області, який показує нехватку сировини понад 200 тис. м3. Зменшення обсягів заготівлі деревини через прийняття нових санітарних правил та значне збільшення попиту на сировину і привело до дефіциту сировини на ринку.
    Перший заступник голови Львівської ОДА Замлинський Р. Т. сказав, що потрібно встановити точну потребу в сировині переробників Львівської області, провівши інвентаризацію легально працюючих деревообробних підприємств. Для забезпечення сировиною підприємств потрібно проводити додаткові щомісячні аукціонні торги деревиною на біржі. Біржові торги є найбільш відкритий спосіб реалізації деревини. На аукціонних торгах недопустимо встановлювати будь-які обмеження по росту цін. Однак, в регламенті торгів потрібно прописати правила участі для недобросовісних учасників аукціонного процесу.
    Обласна адміністрація підтримала і підтримує надалі запропонований Проект положення про торгівлю деревиною, який пройшов усі обговорення в області. На жаль, Проект поки що не затверджений урядом.
  В обговоренні начальник Львівського ОУЛМГ запевнив представників деревообробних підприємств, що державні лісогосподарські підприємства першочергово поставлятимуть деревину місцевим переробникам за цінами, сформованими на аукціонних торгах.
    Наступні додаткові аукціонні торги лісопродукцією відбудуться 20 січня 2017 року на Товарній Біржі «Львівська Універсальна».
    Запрошуємо усіх учасників ринку прийняти участь у торгах.

Відділ лісових ресурсів, машин
та технологій Львівської ОДА

Нарада по реалізації деревини

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління