У Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулась семінар-нарада з охорони праці

28 листопада 2013р, Новини. Прес-служба

27 листопада 2013 року у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулась семінар-нарада з охорони праці за участю представників Держлісагентства України, Держгірпромнагляду, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, керівників та спеціалістів з охорони праці підприємств управління і інших суб’єктів господарювання, які надають послуги, пов’язані з лісівництвом.

Відкриваючи нараду, перший заступник начальника Львівського ОУЛМГ А.М. Дейнека відмітив нагальну потребу у проведенні такої наради та проінформував присутніх про стан охорони та безпеки праці на підприємствах управління і роботу, яка проводиться у цьому напрямку.

У своєму виступі головний спеціаліст відділу охорони праці Держлісагентства України Мусійовський А.Й. зауважив, що незважаючи на значну роботу з профілактики травматизму на підприємствах лісової галузі, нещасні випадки ще нажаль стаються і в основному через організаційні причини. Питання врегулювання взаємовідносин між лісогосподарськими підприємствами та іншими суб’єктами господарювання є актуальними і на часі, через те, що близько 50% лісосічних робіт у лісовому господарстві проводять суб’єкти підприємницької діяльності і сьогодні відсутня законодавча база з охорони праці щодо їх роботи.

Начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України у Львівській області Климкович О.В. у своїй промові визначив завдання Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань та розказав про стан виробничого травматизму на підприємствах області.

Проблемні питання в організації охорони праці на лісогосподарських підприємствах висвітлив начальник Львівської державної інспекції промислової безпеки та охорони праці у соціально-культурній сфері, агропромисловому комплексі, легкій та деревообробній промисловості Курило В.М. На його думку, основну увагу слід звернути на якість проведення навчання з охорони праці та фаховий рівень працівників суб’єктів підприємницької діяльності.

Головний спеціаліст відділу лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ Степанишин В.М. та страховий експерт з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Львівській області Стець Я.М. висвітлили проблемні питання охорони праці з практики проведення розслідування нещасних випадків на виробництві при лісозаготівлях і найбільш характерні порушення з охорони праці, виявлені під час перевірки лісогосподарських підприємств. Ними було запропоновано присутнім Методичні документи з питань оформлення послуг, пов’язаних з лісівництвом, які розроблено у розвиток і як доповнення до нормативно-правового акту НПАОП 02.0-1.04-05 «Правила охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості», у зв’язку з нагальною потребою врегулювання взаємовідносин між суб’єктами господарської діяльності.

В обговоренні запропонованих Методичних документів та інших висвітлених питань з охорони праці та промислової безпеки взяли активну участь присутні на семінар-нараді. При підведенні підсумків семінар-наради було прийнято рішення про застосування на практиці запропонованих Методичних документів та регулярне проведення таких зустрічей в подальшому та ін.

Степанишин В.М., головний спеціаліст відділу

лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління