У Львівському ОУЛМГ на засіданні колегії розглянули питання санітарного стану лісів та правову роботу лісогосподарських підприємств управління

2 грудня 2013р, Новини. Прес-служба

29 листопада 2013 року під головуванням начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Тирчика відбулось засідання колегії Львівського ОУЛМГ.

У засіданні колегії взяли участь члени колегії, директори державних лісогосподарських підприємств, директор Українського науково-дослідного інституту гірського лісництва ім. Пастернака, д.б.н. Парпан В.І. та перший заступник директора з наукової роботи УкрНДІгірліс, к.т.н. Коржов В.Л.

По першому питанні порядку денного «Про санітарний стан лісів та заходи боротьби з шкідниками та хворобами лісу» начальник відділу охорони, захисту лісу та внутрішнього аудиту Львівського ОУЛМГ Богач В.Б. поінформував присутніх, що за матеріалами санітарного огляду лісів на облік поставлено 33470га осередків шкідників та хвороб лісу. Площа пошкоджених насаджень хворобами та шкідниками лісу становить 7 відсотків від загальної площі держлісфонду. Найбільш актуальною проблемою лісового господарства Карпатського регіону Львівської області є всихання ялинників, площа всихаючих ялинових насаджень в гірській частині області складає понад 20тис.га.

По даному питанні виступили також директор УкрНДІгірліс, д.б.н. Парпан В.І. та перший заступник директора з наукової роботи УкрНДІгірліс, к.т.н. Коржов В.Л., які відмітили, що похідні ялинники Українських Карпат в останні десятиріччя інтенсивно всихають. Директор УкрНДІгірліс Парпан В.І. представив «Рекомендації з ведення лісового господарства в похідних ялинниках Українських Карпат», розроблені згідно завдання Держлісагентства України та за результатами багаторічних науково-дослідних робіт. Лісогосподарські заходи, які розглянуті в рекомендаціях, націлені на заміну та відновлення існуючих пошкоджених ялинових деревостанів новими більш різновидовими та складнішими за структурою лісовими угрупованнями. За підсумками розгляду даного питання було окреслено основні напрямки впровадження результатів наукових розробок УкрНДІгірліс у практичну діяльність лісогосподарських підприємств управління.

Про стан правової роботи на підприємствах Львівського ОУЛМГ доповідала головний спеціаліст – юрисконсульт Львівського ОУЛМГ Чернявська В.М. Доповідач зазначила, що протягом 2013 року в управлінні був здійснений комплекс заходів організаційного характеру, направлених на поліпшення стану правової роботи. В управлінні в електронному вигляді сформована нормативно-правова база, ведеться робота щодо забезпечення обліку та підтримування в контрольному стані актів законодавства і міжнародних договорів. Що стосується ведення позовної роботи, так в у 2013 році в провадженні судів, де стороною або учасником у справі виступає управління чи підприємство, знаходилося 38 справ на загальну суму шкоди 313,3 тис. грн. Судами розглянуто 23 справи. Добровільно відшкодовано шкоди на суму 258,5 тис. грн. В порядку виконавчого провадження відшкодовано 125,3 тис.грн. Аналіз звітних матеріалів з питання відшкодування збитків по лісопорушенням свідчить про те, що фактично відшкодування за завдані збитки не переходить 10 відсотковий бар’єр.

Підсумовуючи питання правової роботи начальник управління Тирчик А.Б. вказав на необхідність забезпечення ефективної роботи лісової охорони з виявлення порушників лісового та мисливського господарства, притягнення їх до адміністративної відповідальності і відшкодування завданої лісу шкоди. Він підкреслив особисту відповідальність керівників лісогосподарських підприємств за вчасним направленням вказаних матеріалів до правоохоронних органів та розгляду справ в судах на користь Держлісагентства України.

Водночас, начальник управління довів до відома присутніх питання, які розглядалися на колегії Державного агентства лісових ресурсів України та дав ряд відповідних доручень керівникам лісогосподарських підприємств. Зокрема, було наголошено на питаннях підготовки до новорічної ялинкової кампанії та поглибленні співпраці з громадськістю.

По всіх питаннях порядку денного колегія ухвалила проекти постанов та наказів.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління