ВІКТОР СІВЕЦЬ: Держлісагентство в повному обсязі забезпечує виробничі потреби провідних деревообробних підприємств

15 Червня 2011р, Новини. Прес-служба

08 червня Державне агентство лісових ресурсів України провело останній аукціон з продажу лісоматеріалів необробленої заготівлі ІІІ кварталу 2011 року.

Всього на спеціальні та загальні аукціони підприємства Держлісагентства виставили 1399 тис. куб. м необробленої деревини заготівлі, з яких фактично реалізовано було 1235,1 тис. куб. м, що становить 88,3% від загального об’єму деревини, яка пропонувалася до продажу.

Так, на загальні аукціони було виставлено 631,9 тис. куб. м, викуплено 539,2 тис. куб. м, що становить 85,3 % від загальної кількості деревини заготівлі. А на спеціальних аукціонах деревообробникам було запропоновано 767,1 тис. куб. м, з яких фактично було реалізовано 695,9 тис. куб. м, що становить 90,7 % від загальної кількості деревини заготівлі, виставленої на продаж.

За словами Голови Держлісагентства Віктора Сівця, будь яка критика зі сторони представників деревообробної галузі щодо недостатньої кількості лісоматеріалів виставлених на продаж, не має під собою жодного підґрунтя. «Грунтуючись на аналізі результатів аукціонів з продажу необробленої деревини І, ІІ та ІІІ кварталів поточного року та обсягів деревини, які реально були викуплені, я можу констатувати, що Держлісагентство в повному обсязі забезпечує виробничі потреби провідних деревообробних підприємств. Адже, на всіх трьох аукціонах поточного року жодного разу не було реалізовано 100% представленої на продаж деревини» - зазначив Віктор Сівець.

«Крім того, нарікання на адресу Держлісагентства щодо підвищення ціни на деревину на 20 – 30 % також не відповідають дійсності. В середньому на аукціонах ІІІ кварталу ціну було піднято на 10-15 % до 235 грн. за м куб. Але навіть це мінімальне підвищення не зрівняє рівень наших цін з європейськими показниками. Для порівняння, середня ціна на необроблену деревину в Словаччині складає 55 євро, у Польщі - 46 євро, в Угорщині 48 євро, в Австрії 52 євро» - наголосив Віктор Сівець.

Нагадаємо, що згідно з результатами аукціонів І і ІІ кварталів поточного року, деревообробниками фактично було викуплено 81% і 93% необробленої деревини відповідно. А саме, у першому кварталі лісгоспи виставили на продаж 760 тис. куб. м необробленої деревини, з якої фактично викупили 559 тис. куб. м, що складає 81%, а в другому кварталі з 535 тис. куб. м запропонованої деревини було реалізовано 500 тис. куб. м, тобто 93%.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління