ВІКТОР СІВЕЦЬ: Питання щодо передачі лісів, які підпорядковані Міністерству аграрної політики та Міністерству оборони України до підпорядкування Держлісагентства буде вирішено вже цього року

21 Червня 2011р, Новини. Прес-служба

Питання щодо передачі лісів, які підпорядковані Міністерству аграрної політики та Міністерству оборони України постало на порядку денному ще в 2009 році. Саме тоді, вийшло Розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року № 1465-р «Про вдосконалення порядку управління лісовим господарством», яким передбачалась зазначена передача об’єктів права державної власності. Але за відсутності чіткої вертикалі влади втілити в життя ініціативу щодо одного лісового господаря було неможливо.

Наразі, керманичі галузі лісового господарства України намагаються врешті-решт перевести до свого підпорядкування цілісні майнові комплекти лісогосподарських підприємств та окремі лісові масиви, що знаходяться у сфері управління Міністерства аграрної політики та Міністерства оброни. Актуальність проблеми полягає в тому, що на сьогоднішній день в підпорядкуванні Державного агентства лісових ресурсів України перебуває лише 68% від загальної площі земель лісового фонду України, а 17% - ліси Мінагрополітики, 2% - ліси Міноборони, 13% - ліси інших відомств, а саме Мінінфраструктури, Мінекоресурсів, МНС, землі запасу, комунальні ліси інше. Розрізненість серед розпорядників призводить до того, що лісові масиви взагалі перебувають без нагляду та поза увагою представників влади. Як наслідок, виникають проблеми незаконних рубок лісового фонду країни, злочинного неконтрольованого браконьєрства і головне – лісових пожеж. Крім того, ні Мінагрополітики, ні Міноборони не займаються лісорозведенням та лісовідтворенням.

За словами Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця на сьогоднішній день відбувається конструктивний діалог між всіма гілками влади, результатом якого стане запорука системного розвитку галузі лісового господарства країни. «На сьогоднішній день є ряд офіційних державних документів, а саме Указ Президента № 801/2010 Про рішення Ради національної безпеки і оборони від 05 серпня 2010 року «Про невідкладні заходи щодо запобігання пожежній небезпеці в Україні» та протокол № 35 засідання Кабінету Міністрів від 23.05.2011, якими передбачена передача лісового фонду Мінагрополітики та Міноборони до сфери управління Держлісагентства» - зазначив Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

«Держлісагентство України готове прийняти до сфери свого управління цілісні майнові комплекси підприємств та окремі лісові масиви, що знаходяться у сфері управління Мінагрополітики та Міноборони. Зазначені відомства вже готують необхідні документи згідно порядку передачі об’єктів права державної власності. Мова йде про інформаційні довідки щодо площі, чисельності, форм власності, джерел фінансування, наявності об’єктів культурної спадщини, засвідчені копії статутів, засвідчені, в установленому порядку, копії балансу, звіти про фінансову діяльність, дебіторську та кредиторську заборгованість, копії державних актів на право постійного користування земельними ділянками тощо. Офіційне перепідпорядкування ми плануємо завершити до кінця поточного року, адже маємо повну підтримку у вирішенні цього питання і зі сторони Президента України, і зі сторони Уряду» - підсумував Віктор Сівець.

Прес-служба
Держлісагентства України

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління