Відбулась прес-конференція начальника Львівського ОУЛМГ

22 липня 2011р, Новини. Прес-служба

21 липня 2011 року начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека провів прес-конференцію з представниками засобів масової інформації Львівщини.
Для проведення заходу було обрано Сколівський район Львівщини. Приймало гостей одне із найуспішніших лісогосподарських підприємств Львівщини – Славське лісове господарство. На теренах лісгоспу журналісти окрім почутих економічних показників мали змогу ознайомитися з досягненнями галузі на власні очі.

Начальник управління ознайомив присутніх з досягненнями та перспективами розвитку галузі лісового господарства як загалом по Україні так і зокрема на Львівщині.

Підсумовуючи перше півріччя 2011 року слід відмітити що лісівники Львівщини досягли значних успіхів у всіх напрямках лісового господарювання. Обсяг заготівлі деревини зріс на 16,6% в порівнянні з відповідним періодом минулого року, при цьому реалізація зросла на 42% і склала 174,2млн.грн. З початку року перероблено 65,2 тис.кбм. (14,6% від загального обсягу) деревини на власних виробничих потужностях.

Не дивлячись на зростання заготівлі, площа посадки лісів перевищила площу зрубів на 2%. Загальні обсяги відтворення лісів за 6 місяців 2011 року склали 2321 га, з них на площі 1467 га створено лісові культури, а природне відновлення лісів забезпечено на площі 854 га або на 37%. Крім того на деградованих і малопродуктивних землях створено 20 га нових лісів. Для садіння лісових культур використано 17,0 млн. шт. садивного матеріалу. Фактична приживлюваність всіх лісових культур останніх трьох років складає 92,3% при нормативній 91,3%.

За період з початку поточного року рівень середньомісячної заробітної плати по підприємствах управління щомісячно зростав та досяг 2473,3 гривень. Чисельність працюючих у лісогосподарських підприємствах Львівського ОУЛМГ у червні склала 3192 працівників, в тому числі у лісогосподарських підприємствах Карпатського регіону – 1320 чоловік.

За 6 місяців 2011 року всіма підприємствами сплачено до зведеного бюджету 14,1 млн. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 1,6 млн. грн. більше, ніж за відповідний період 2010 року. З них, до Державного бюджету сплачено 7,2 млн. грн. Крім податків до бюджету, підприємствами Львівського ОУЛМГ з початку поточного року сплачено 13,4 млн. грн. відрахувань єдиного соціального внеску, що на 2,9 млн.грн більше, ніж за 6 місяців 2010 року.

Відвідавши новозбудовану лісову лісову дорогу у Головецькому лісництві, представники ЗМІ ознайомилися з новітніми технологіями будівництва доріг та надсучасними екологобезпечними засобами заготівлі та трелювання деревини.

Велике зацікавлення у журналістів викликала інформацію про систему впровадження електронного обліку деревини.

На оминули учасники прес-конференції і однієї з головних проблем у роботі лісового господарства області - всихання смерекових лісів в Карпатах. Відвідавши заповідне урочище "Маківка" представники журналісти переконались у масштабності цієї проблеми.

Наприкінці поїздки журналісти відвідали Національний природний парк "Сколівські Бескиди", ознайомилися з його науковою, просвітницькою та рекреаційною роботою.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління