ВІКТОР СІВЕЦЬ: РОЗВИТОК МИСЛИВСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА – ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖЛІСАГЕНТСТВА

27 липня 2011р, Новини. Прес-служба

Одним із основних пріоритетів діяльності Державного агентства лісових ресурсів України є відтворення, охорона та раціональне використання мисливської фауни, що передбачає проведення комплексу біотехнічних заходів, боротьбу з браконьєрами, штучне розведення тварин в напіввільних умовах з наступним їх випуском в угіддя, проведення якісних обліків чисельності мисливських тварин.

На сьогоднішній день чисельність основних мисливських видів тварин в Україні становить близько 240 тисяч копитних, більше 2 млн. хутровин та понад 10,5 млн. пернатих. Але, нажаль, браконьєрство в Україні залишається серйозною проблемою та продовжує відчутно стримувати ріст чисельності основних видів мисливських тварин.

За 6 місяців 2011 року користувачами мисливських угідь складено 1886 протоколів на порушників правил полювання. Слід відмітити, що це 478 протоколів менше, ніж за відповідний період минулого року.
За словами Голови Держлісагентства Віктора Сівця така позитивна тенденція – це результат системної роботи Держлісагентства, яка направлена на протидію поширення браконьєрства.

«В першому півріччі 2011 року органами лісового господарства було видано 4,9 тис. посвідчень мисливця та 126,6 тис. щорічних контрольних карток обліку добутої дичини та порушень правил полювання, що на 21 тисячу більше, ніж в І-ому півріччі 2011 року. Ця статистика доводить одне - все більше і більше любителів мисливства, відмовляються від «чорного» полювання, адже, усвідомлюють, що їх буде покарано» - наголосив Віктор Сівець.

«Крім того, нами організовано роботу спеціального штабу, який буде координувати діяльність новостворених рейдових бригад по охороні мисливських тварин від браконьєрства та перевірки мисливців на предмет дотримання ними правил і техніки безпеки при проведенні полювання» - зазначив Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

  

Прес-служба Держлісагентства України

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління