Віктор Сівець: Механізм ціноутворення на деревину розроблятиметься спільно з представниками деревообробної галузі України

30 серпня 2011р, Новини. Прес-служба

Вперше за багато років представники Державного агентства лісових ресурсів України та представники деревообробної галузі країни почали працювати над розробкою механізму співпраці та організації конструктивного діалогу. Лісівники і деревообробники шукатимуть спільні вигідні шляхи реалізації лісових ресурсів. Про це під час прес-конференції заявив голова Держлісагентства Віктор Сівець.

"Ми усвідомлюємо, що робимо спільну справу і обов’язково маємо дійти згоди. Саме тому, сьогодні ми домовилися разом розроботи оптимальний механізм формування цін на необроблену деревину, аби запобігти конфліктів у майбутньому. Почали з того, що на аукціони з продажу необробленої деревини четвертого кварталу поточного року стартова ціна підніматися не буде і залишиться на рівні третього кварталу", - зазначив Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

Крім того, голова Держлісагентства зазначив, що формування економічно обґрунтованої ціни на лісові ресурси забезпечить нові надходження в галузь лісового господарства, які будуть направлені на розвиток та удосконаленні лісової інфраструктури, що також є і в інтересах деревообробників. «Розвиток лісової інфраструктури та будівництво лісових доріг дозволять нам суттєво покращити об’єми лісоматеріалів, представлених на продаж, та збільшить їх асортиментну структуру» - наголосив Віктор Сівець.

Під час прес-конференції Голова Держлісагентства відмітив і зростання основних економічних показників діяльності галузі лісового господарства. «Зростання реалізації деревини в Україні досягло 41%. За 7 місяців поточного року реалізація зросла на 800 млн. грн. і становить у порівнянні з аналогічним періодом минулого року 41%. Це досягнуто не завдяки збільшенню обсягів заготівлі, а завдяки реалізації деревини на аукціонах та налагодженій співпраці з експортерами» - підсумував Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

Прес-служба Держліагентства України

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління