На лісогосподарських підприємствах Львівщини триває збір лісового насіння

5 жовтня 2011р, Новини. Прес-служба

Цьогорічна довготривала і тепла осінь дозволила лісівникам Львівщини зібрати досить хороший врожай насіння хвойних порід деревини. Так у вересні державними лісогосподарськими підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства заготовлено понад 30 тонн шишки ялиці білої. Весь урожай направлений на переробку в Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр, який функціонує в Брюховичах що поблизу Львова і є єдиним на Україні високотехнологічним заводом з переробки лісонасіннєвої сировини та довготривалого зберігання лісового насіння. Після переробки шишки очікується отримати близько 3 тонн високоякісного насіння. Цікавинкою цьогорічної заготівлі стало залучення до збору врожаю професійних альпіністів.

З метою забезпечення розширеного відтворення лісів, лісівники Львівщини у 2011 році планують заготовити близько 40 тонн лісового насіння, з якого буде вирощено понад 20 млн. сіянців.

Загалом, державні лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства заготовляють насіння близько 20 видів лісових дерев та кущів, а саме: дуба звичайного, бука лісового, клена-явора, сосни звичайної, ялиці білої, ялини звичайної, модрини європейської та інших, що забезпечує потребу лісівників у вирощуванні достатньої кількості садивного матеріалу для посадки лісу та потреб озеленення.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління