Державні лісогосподарські підприємства Львівщини поновили свій міжнародний сертифікат

7 жовтня 2011р, Новини. Прес-служба

Проводячи лісову сертифікацію підприємства оцінюють чи відповідає система ведення господарства загальноприйнятим міжнародним нормам відносно управління лісами та чи ведеться лісокористування на умовах сталого розвитку. Головною метою лісової сертифікації є забезпечення економічно-екологічно-соціального ведення лісового господарства.

Станом на 19 вересня 2011 року площа сертифікованих лісів в Україні сягнула понад 1,21 мільйона гектарів, або майже 12% усіх лісів. Ліси Львівщини були одними серед перших в Україні що пройшли сертифікацію, ще у 2006 році отримавши сертифікат за номером SGS-FM/COC-2711, що свідчило про відповідність ведення господарства у нашому регіоні критеріям Лісової Опікунської Ради (FSC).

Термін дії його спливав улітку цього року, тож на весні відбувся міжнародний аудит ведення лісового господарства Львівщини щодо відповідностям. Для лісгоспів області він пройшов успішно, без виявлення значних порушень. Результати аудиту були надіслані у штаб-квартиру FSC у Йоханегсбурзі. Після недовготривалих розглядів лісівники Львівщини отримали від міжнародних аудиторів новий сертифікат – FSC C005093.

Новий сертифікат дозволить лісівникам Львівщини і надалі користуватися численними перевагами, серед яких конкурентність при реалізації сертифікованої лісової продукції за кордоном та доступ до нових ринків збуту, зокрема країн ЄС, котрі на теперішній час висувають високі екологічні вимоги до лісопродукції а з 1 березня 2013 року взагалі планують закуповувати лише сертифіковану деревину.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління